Не будьте байдужі! Допоможіть тваринам взимку!

Найбільше взимку страждають тварини, що живуть біля людей, а особливо – птахи. Допомогти пернатим зовсім не складно, кожен з нас може долучитися до цього. Необхідно зробити годівницю і повісити її за балконом, на дереві чи у будь-якому зручному місці. 

Годівниця обов’язково повинна мати дах, щоб накривав їжу від дощу і снігу, інакше вона швидко розм’якне, а це шкідливо для птахів. У годівничку можна покласти пшоно, просо, овес, пшеницю, не солене сало, сухофрукти, сушені ягоди горобини, кукурудзяні зерна, терті яблука, не смажене соняшникове чи гарбузове насіння. Не давайте птахам чорного хліба, гострих та смажених продуктів, горішків, цитрусових, зіпсованих зернових. Обов’язково покладіть у годівничку ємність із водою.

 

Птахи-кочівники, які не звикли до годівниць, такі як снігур, дрізд, щиголь, вівсянка, перелітають в пошуках свого основного корму. Це плоди дерев і чагарників, бур`яни. Допомогти взимку таким птахам просто – не збирайте восени плоди з дерев повністю, залишайте на гілках декілька для пернатих.

 

Про підживлення диких лісових звірів найкраще знають єгері. Оленям і косулям в годівницю підкладають лісове і лугове сіно, зерно, силос, коренеплоди, жолуді. Розвішують гілки таких дерев, як верба, осика, береза. Їх заготовляють з травня по червень. У кожен такий віник додають полин.

 

Лосі ігнорують годівниці, тому підгодівлю для них складують в купу. Підгодовують оленів також гілками листяних дерев. Улюблені ласощі кабанів – коріння і жолуді.

 

Як люди допомагають диким лісовим тваринам взимку? Здебільшого картоплю і кукурудзяні качани зсипають в одному місці ще восени, тоді тварини звикають до місця годування. Лосям, косулям і оленям потрібна мінеральна підгодівля. За дефіциту кухонної солі тварина втрачає силу, у неї погіршується обмін речовин, погано ростуть роги і вовна. Для них влаштовують солонці в пні, вирубавши воронку.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь