Великий зимовий облік птахів

Традиційно Великий зимовий облік птахів проходить щорічно в останні вихідні січня. Головна мета зимового обліку – з’ясувати чисельність птахів і види, які залишилися зимувати поряд із нашими домівками.

 

У цій зимовій події можуть взяти участь усі бажаючі – адже кожному під силу занотовувати кількість і види птахів, побачених протягом години біля годівниці на подвір’ї, в міському саду, сквері чи міській водоймі.

Свої спостереження надсилайте до Українського товариства охорони птахів або заповніть анкету, яка розміщена на сайті Товариства за посиланням: http://birdlife.org.ua/Anketa-Velikiy-zimoviy-oblik-ptahiv  Звісно, що зібрані результати спостережень не можуть дати точної відповіді скільки саме птахів зимує в наших містах і селах, але завдяки зібраним даним, фахівці мають змогу відстежувати потенційні зміни й дізнаватися чи перегукуються вони з результатами наукових досліджень.

 

Одночасно повідомляємо, що з метою спостереження за птахами працівники  відділу еколого-освітньої роботи і відділу рекреації та туризму Національного природного парку «Північне  Поділля»  25 січня 2017 року провели еколого-освітній захід «Bird-Lore» та екскурсію для учнів Бродівської ЗОШ № 3 Львівської області на території ботанічного заказника «Кемпа». Під час екскурсії працівники НПП «Північне Поділля» розповіли дітям про головні особливості зимуючих у нас птахів. Потім з допомогою бінокля учні спостерігали за поведінкою пернатих, а саме синичок, горобців, снігурів та зграєю омелюхів, які літали над заказником «Кемпа».

 

Департамент екології та природних ресурсів закликає усіх, хто любить спостерігати за птахами, приєднатися до Великого зимового обліку птахів.  

 

Довідково:
Зимовий облік птахів часом називають Різдвяним. Традиція обліку птахів народилася в 1990 році, у США, коли редактор орнітологічного журналу Bird-Lore Френк Чепмен запропонував новий спосіб проведення Різдвяного полювання – з біноклем в руках замість зброї. За його закликом вперше 26 людей провели цей святковий день разом з пташками, спостерігаючи та вивчаючи їх, радіючи їх польоту та свободі.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь