У Мінприроди обговорили Національну стратегію поводження з відходами

25 січня 2017 року у Мінприроди України відбулося засідання «круглого столу» стосовно обговорення Національної стратегії поводження з відходами

Засідання відбулося під головуванням заступник Міністра екології та природних ресурсів Віктора Вакараша за участі представників департаментів екології та природних ресурсів облдержадміністрацій, екологічних громадських організацій, науковців та фахівців у сфері поводження з відходами. Від Львівської області участь у цьому заході взяв начальник відділу екологічної експертизи, нормування атмосферного повітря та поводження з відходами департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Назарій Сорока.  

 

Під час засідання «круглого столу» учасниками обговорено Національну стратегію поводження з відходами – документ, який покликаний визначити основні напрямки, керівні принципи та критерії прийняття рішень, спрямованих на врегулювання проблемних питань у сфері поводження з відходами.

 

За результатами засідання «круглого столу» будуть напрацьовані відповідні законодавчі  акти, які дозволять забезпечити вирішення застарілих проблем у сфері поводження з відходами та створити реальні передумови для перетворення сфери поводження з відходами в інвестиційну привабливу галузь. 

 

Довідково:
Національна стратегія поводження з відходами розроблена в рамках підписаного Меморандуму щодо намірів співпраці у побудові в Україні ефективної сучасної системи поводження з відходами, який Мінприроди підписало разом з Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

 

Національна стратегія поводження з відходами визначає позицію за наступними напрямками:
 – вплив відходів на суспільство;
 – заходи, які направлені на поводження з відходами;
 – зміни, які необхідно ввести у законодавчу систему України  та структуру влади.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь