Департамент екології повідомляє про вільні ставки, які можуть надаватися в оренду

У зв’язку із прийняттям Закону України «Про аквакультуру» від 18 вересня 2012 року № 5293-VI, що набув чинності 01.07.2013, яким внесено зміни до ст. 51 Водного кодексу України, водні об’єкти надаються у користування на земельних торгах в комплексі із земельними ділянками, на яких вони розташовані.

 

На виконання доручення голови обласної державної адміністрації щодо забезпечення ефективного та раціонального використання природних ресурсів, утримання водних об’єктів в належному санітарному та гідрологічному режимі, збільшення надходжень до місцевих бюджетів, департаментом екології та природних ресурсів проводиться робота щодо передачі в оренду вільних ставків на земельних торгах.

Важливою мірою для збільшення рибних запасів та зменшення забруднення водойм стічними водами, ловлі риби незаконними способами, від чого гине багато молоді риб та ікри в нерестовий період, є розведення риб в природних водоймах та штучних ставках.

 

На сьогоднішній день риборозведення набрало чималих обертів. Потреби населення з кожним роком лише зростають, тому проблема збереження і відтворення рибних запасів  як була, так і залишається актуальною.

 

Риборозведення є процесом досить не простим, але разом з тим дуже цікавим. Якщо цим займаються люди, які люблять свою справу,- всі прикладені зусилля себе виправдають. 

 

Водойми Львівської області мають і значний рекреаційний потенціал, а рекреаційна діяльність на водоймах – один із найважливіших напрямів практичного використання озер.

 

Відпочинок поблизу ставків – досить популярний вид дозвілля у літній період року, який має ряд переваг. Насамперед, це зміна обстановки, природа, спокій та цілюще повітря.

 

Запрошуємо всіх охочих ознайомитись із переліком вільних водних об’єктів та звертатися в Департамент щодо їх передачі в оренду на земельних торгах.

 

З переліком водних об’єктів, які можуть передаватися в оренду можна ознайомитися  тут, а із зразком заяви щодо включення ставків до переліку об’єктів, які будуть передаватися в оренду –  тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь