Департамент екології та природних ресурсів окреслив пріоритети на 2017 р.

У четвер, 19 січня, відбулася стратегічна сесія департаменту екології та природних ресурсів стосовно питань планування галузі. Стратегічна сесія відбулася під головуванням голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки за участі керівництва та начальників структурних підрозділів Департаменту екології, керівників структурних підрозділів Львівської облдержадміністрації та владних структур області, депутатів Львівської обласної ради, директорів установ природно – заповідного фонду, провідних науковців Львівщини і представників громадських екологічних організацій.

У своєму виступі директор департаменту екології та природних ресурсів Руслан Гречаник зазначив, що основні напрямки діяльності на 2017 р. Департаментом екології систематизовано за чотирма основними напрямками: оптимізація економіки природокористування, ефективне та раціональне використання водних об’єктів, поводження з відходами та збереження біорізноманіття.

 

Під час стратегічної сесії керівники структурних підрозділів Департаменту екології окреслили основні завдання на 2017 р., зокрема, це наповнення природоохоронних фондів; планування та виконання природоохоронних заходів за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища; ефективне та раціональне використання водних ресурсів; стабілізація екологічної рівноваги в зоні впливу діяльності гірничо – хімічних підприємств Львівщини, зменшення антропогенного навантаження на водні об’єкти, зменшення кількості відходів, в т.ч. небезпечних; впровадження електронних систем доступу до екологічної інформації у сфері поводження з відходами; створення і розширення територій об’єктів природно-заповідного фонду; збереження біологічного різноманіття; екопросвітницька діяльність; створення об’єднаної дирекції комунальних регіональних ландшафтних парків тощо.

 

Під час зустрічі відбулась дискусія та обмін конструктивними думками. Учасники зазначили, що поставлені завдання для реалізації в 2017 році спрямовані на покращення екологічного стану області.

 

З презентаційними матеріалами “Основні завдання департаменту екології та природних ресурсів на 2017 р.” можна ознайомитися тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь