Департамент екології – переможець конкурсу «До чистих джерел – 2016»

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації визнано переможцем конкурсу «До чистих джерел – 2016», який проводився Всеукраїнською громадською організацією «Жива планета» на замовлення Міністерства екології та природних ресурсів України.
Зокрема, конкурсна робота «Минуле та сьогодення р. Дністер і захист від підтоплення с.Спас Старосамбірського району Львівської області» зайняла ІІІ призове місце у 1 категорії – представники місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, інститутів громадянського суспільства.

Завдяки реалізації заходів проекту покращено екологічний стан р. Дністер в с. Спас і каналів, які впадають в неї. Забезпечено захист та протидію шкідливої дії паводкових вод, розчищено русло від деревної та чагарникової рослинності, врегульовано 775 метрів русла    р. Дністер, створено захист від затоплення житлових будинків по вул. Л.Українки в с.Спас, а також створено безпечні умови життєдіяльності населення, збережено рослинний та тваринний світ на прилеглій території.

 

Нагадуємо, що конкурс започатковано в 2001 році на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 24 січня 2001 р. № 51 з метою об’єднання зусиль, спрямованих на поліпшення стану джерел, водойм і річок України, раціональне використання водних ресурсів, виховання дбайливого ставлення населення до водних об’єктів, їх охорони і відтворення, підвищення екологічної та правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських природоохоронних ініціатив.

 

Основними завданнями Конкурсу є:
  – підтримка та активізація природоохоронної діяльності, спрямованої на досягнення конкретних практичних результатів з охорони та оздоровлення водних об’єктів, порівняння існуючої практики використання водних ресурсів з вимогами Водного кодексу України, здійснення конкретних заходів, що зменшують розбіжності між ними;
  – залучення широкої громадськості до практичної природоохоронної діяльності шляхом підтримки державою екологічних ініціатив об’єднань громадян та окремих активістів;
  – поліпшення просвітницько-інформаційної діяльності ЗМІ щодо основних положень Водного Кодексу України та практики його застосування, актуальних проблем стану водних ресурсів, його реального впливу на здоров’я людей, висвітлення прикладів позитивної практики водокористування.

 

З детальною інформацією про конкурс  «До чистих джерел – 2016» та його результати  можна ознайомитись на сайті Мінприроди України (http://menr.gov.ua/public/dzherela/5667-pidvedeno-pidsumky-vseukrainskoho-konkursu-do-chystykh-dzherel-2016).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь