Підписано договір про співпрацю та партнерство для участі у програмі транскордонного співробітництва

27 грудня 2016 в департаменті екології та природних ресурсів відбулося підписання договорів про співпрацю та партнерство з метою участі в конкурсному відборі проектів в рамках програми Європейського інструменту сусідства (ЄІС) через програму транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна

Зокрема, департамент екології та природних ресурсів виступив партнером та засвідчив актуальність реалізації наступних проектів:

 

«Створення Львівського центру екологічної безпеки транскордонних регіонів Польщі та України». Реалізація заходів зазначеного проекту передбачає створення центру з формування політики екологічної безпеки західного регіону України з лабораторно-дослідницькою базою для проведення моніторингу стану екологічно небезпечних об’єктів та оперативного реагування на надзвичайні ситуації екологічного характеру. Планується також розробка спільного плану дій відповідних служб для реагування на екологічні надзвичайні ситуації, а також налагодження системи оповіщення населення про стан навколишнього середовища у транскордонних регіонах. Учасниками згаданого проекту виступають Департамент екології та природних ресурсів, МБО «Екологія – право – людина», Відділ безпеки мешканців і кризового управління Люблінського муніципалітету.

 

«Безпека водних ресурсів для населення транскордонних регіонів України та Польщі». Реалізація заходів проекту передбачає створення лабораторії з визначення рівня безпеки водних ресурсів, розробки методології дослідження якості води на основі європейських стандартів, зокрема Водної рамкової директиви, проведення моніторингу якості транскордонних рік з боку України та Польщі та розробки плану скоординованих заходів для недопущення та подолання негативних наслідків забруднення водних ресурсів. Учасниками згаданого проекту виступають Департамент екології та природних ресурсів, МБО «Екологія – право – людина», Національний університет «Львівська політехніка», Люблінська політехніка.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь