Департаментом екології спільно з польськими партнерами підписано Концептуальну Записку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020

Сьогодні, 23 грудня 2016 року, департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації спільно з польськими партнерами підписано Концептуальну Записку для участі у програмі транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 (надалі – Програма).

В рамках Програми Департамент разом із Любельським воєводством, Гміною Замость, Росточанським парком народовим,  Яворівським національним природним парком, Асоціацією органів місцевого самоврядування Єврорегіон «Карпати Україна» підготовлено проект «RoweLove Розточчя – разом незважаючи на кордони».

 

Проектом передбачено створення нових велосипедних маршрутів на території Розточчя, України та Польщі, їх маркування, облаштування пунктів обслуговування туристів, будівництво еколого-просвітницького візит-центру.

 

Слід зазначити, що за кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища розроблено проектно-кошторисну документацію на «Створення еколого-просвітницького візит-центру  в зоні стаціонарної рекреації «Верещиця» Яворівського національного природного парку». Це дасть можливість залучити близько 7 млн. гривень коштів міжнародно-технічної допомоги на його будівництво. Будівля спроектована за найсучаснішими німецькими технологіями енергозбереження з використанням сонячних акумуляторів, твердопаливного котла та інших технологій.

 

Реалізація проекту сприятиме налагодженню тісної і плідної співпраці між Україною та Республікою Польща у галузі охорони природи, велотуризму, популяризації здорового способу життя та збереження культурної спадщини.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь