Збереження червонокнижних видів флори і фауни

Антропогенний вплив на живу природу призвів до зникнення з нашої планети багатьох видів і підвидів тварин, рослин і грибів. Одним з головних завдань охорони природного середовища є збереження генофонду.

Спеціалістами-природоохоронцями, науковцями, екологами ведеться масштабна робота задля збереження навколишнього середовища для майбутніх поколінь. Задля цього в рамках реалізації положень природоохоронного законодавства створюються об’єкти природно-заповідного фонду. Вони слугують осередками поширення рідкісних видів, які потребують особливих умов проживання та відтворення.

Ще на початку 60-х років 20 ст., як реакція на нагальну потребу в зборі, оцінці та популяризації даних про види рослин і тварин на Землі, які знаходяться під загрозою зникнення, виникла концепція Червоної книги. З того часу опубліковано значну кількість Червоних книг і червоних списків глобального континентального, регіонального та локального масштабів.

 

До переліку Червоної книги України у межах Львівщини віднесено 146 видів флори і 137 фауни. Також затверджені «Список регіонально рідкісних і зникаючих видів тварин Львівської області» (внесено 130 видів фауни) та «Перелік видів рослин, що потребують охорони в межах Львівської області, але не включені до Червоної книги (види регіональної охорони)» (відносять 270 видів флори).

 

Всі зацікавлені можуть ознайомитися з переліком тваринного та рослинного світів, які підлягають охороні за посиланням.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь