Про проведення ялинкової компанії у передноворічний період 2017 р. обговорено на нараді

13 грудня 2016 року  в приміщенні Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства відбулася міжвідомча виробнича нарада стосовно підготовки та проведення ялинкової компанії у передноворічний період 2017 року.

 

Участь у нараді взяли представники департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Державної екологічної інспекції у Львівській області, правоохоронних органів, головні лісничі та інженери охорони і захисту лісу лісогосподарських підприємств області.

Під час наради учасників поінформовано про те, що на Львівщині обсяги заготівлі новорічних ялинок починаючи з 80-х років щорічно зменшуються. Так, у 1980 р. заготовлено 1 млн. шт. дерев, у 1990 р. – 470 тис. шт. дерев, у 2000 р. – 32 тис. шт. дерев, 2010 р. – 11 тис. шт. дерев, у 2015 р. – 9,5 тис. шт. дерев. У 2015 р. на правопорушників  накладено 88 штрафів на загальну суму 7,3 тис. грн.

 

Також повідомлено, що державні лісогосподарські підприємства мають спеціальні плантації, де на площі 32 га зростає приблизно 59 тис. шт. хвойних дерев. Вартість новорічних ялинок залежатиме від висоти та породи і складатиме приблизно від 55 до 250 грн.

 

З метою посилення державного контролю за охороною лісів від незаконних рубок та самовільної заготівлі новорічних ялинок у передноворічний період в області протягом грудня 2016 та січня 2017 року Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Головним управлінням Національної поліції у Львівській області, Державною екологічною інспекцією залізниці проводиться операція «Новорічна ялинка».

 

За незаконну порубку хвойних дерев, порушники притягатимуться до відповідальності, у встановленому Законом порядку, а ялинки вилучатимуться.

 

Для запобігання незаконному вирубуванню хвойних насаджень у лісових масивах області у передноворічний період 2016 року та впорядкування централізованої реалізації новорічних ялинок,  головою облдержадміністрації підписано розпорядження №930/0/5-16 від 29 листопада 2016 року «Про комплекс заходів щодо реалізації ялинок та охорони хвойних насаджень від вирубування у передноворічний період 2017 року».

 

Звертаємо увагу, що згідно з даним  розпорядженням відпуск новорічних ялинок проводитиметься з обов’язковим маркуванням пластиковими бирками або самоклеючими стрічками із штрих-кодом.

 

Шановні мешканці області, просимо звертати на увагу на наявність маркування при виборі та покупці ялинки, аби не створювати передумов для правопорушень.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь