Департаментом екології видано 231 дозвіл на спеціальне водокористування

Департамент екології та природних ресурсів повідомляє, що відділом регулювання використання водних ресурсів та надр станом на 01.12.2016 р. розглянуто 326 матеріалів клопотань щодо дозволів на спеціальне водокористування.

95 клопотань відхилено на доопрацювання, в зв’язку із порушенням суб’єктами господарювання вимог нормативних документів у галузі охорони і раціонального використання водних ресурсів та недотримання і невиконання встановлених умов спецводокористування у попередні періоди. Затверджено 52 проекти гранично-допустимих скидів забруднюючих речовин у поверхневі води. Погоджені поточні індивідуальні технологічні нормативи використання питної води для 42 підприємств області.

 

Департамент екології звертає увагу на те, що у складі документів-клопотань, які подаються на розгляд, обов’язковим для всіх водокористувачів є звіт про виконання заходів з охорони і раціонального використання води та плану заходів на наступний період. Окрім цього, у випадку водокористувачів, які здійснюють скид у поверхневі води з метою проведення аналізу впливу діяльності даного підприємства на поверхневі води є представлення протоколів аналітичного контролю стічних вод на випуску, вище та нижче скиду.

 

Одночасно повідомляємо, що для постійного моніторингу та контролю у Департаменті екології формується перелік водокористувачів області із встановленими лімітами використання води та встановленими лімітами обсягів гранично – допустимих скидів забруднюючих речовин у водні об’єкти.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь