Екологічна інформація за IІІ кв. 2016 р. про підприємства, які є основними забруднювачами довкілля Львівської області

Департамент екології та природних ресурсів продовжує інформувати громадськість про вплив на довкілля підприємств, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища у Львівській області.
Нагадаємо, що до суб’єктів господарювання, що входять до «Переліку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській  області належать: ДТЕК Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал».  

Згідно з отриманою за результатами діяльності у IІІ кварталі 2016 року інформацією від підприємств – забруднювачів загалом констатуємо зменшення екологічного тиску на довкілля (порівняно з відповідним періодом 2015 р.) на ДП «Львіввугілля», збільшення негативного впливу УМГ «Львівтрансгаз», ДТЕК Добротвірською ТЕС, ЛМКП «Львівводоканал» і незмінною залишається ситуація на Роздільському ДГХП «Сірка».

 

Впливи підприємств на довкілля у IІІ кварталі 2016 року:
      

ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом ІІI кв. 2016 р. зменшилися на 8,6 %  (на 0,8 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2015 р.
Одночасно нагадуємо, що неподалік міста Соснівка з осені 2015 року із різною інтенсивністю тліє терикон ПАТ «Львівська вугільна компанія» ДП «Львіввугілля». Цьогоріч, рятувальники більш ніж півроку намагалися погасити цей палаючий терикон. На даний час загоряння локалізовано. Породи териконів містять велику кількість різних елементів, у тому числі і токсичних, які в процесі горіння або накопичуються в породах, або вивільняються і потрапляють в ґрунти і води.Разом з тим повідомляємо, що з метою попередження виникнення надзвичайної екологічної ситуації, що склалася внаслідок тривалого горіння терикону у Львівській області створено робочу комісію щодо стабілізації та ліквідації загоряння на териконі.
        

 – УМГ «Львівтрансгаз»: протягом IІІ кв. 2016 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин збільшилися на 75,2 % (на 0,7 тис. тонн) у порівнянні з IІІ кв. 2015 р. За інформацією УМГ «Львівтрансгаз», збільшення обсягів викидів забруднюючих речовин в атмосферу відбулося за рахунок збільшення інтенсивності закачування природного газу в підземні сховища.
       

ДТЕК Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у IІІ кв. 2016 р. збільшилися на 12,1 % (на 1,2 тис. тонн) порівняно з аналогічним періодом минулого року. За інформацією Добротвірської ТЕС, збільшення валових викидів забруднюючих речовин, зокрема сірчистого ангідриду, в атмосферне повітря у ІІІ кв. 2016 р. у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року зумовлене збільшенням у 6,5 раз використання вугілля газової групи Львівсько-Волинського басейну, вміст сірки у якому на 38,3 % вищий проти вмісту сірки у вугіллі Донецького басейну.
       

ЛМКП «Львівводоканал»: у IІІ кв. 2016 р. обсяги скидів у р. Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях практично не змінилися у порівнянні з відповідним періодом 2015 р. Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м. Львова у ІIІ кв. 2016р. по І-ій і ІІ-ій технологічних лініях збільшилися відповідно на 8,2 % (на 0,5 тис. тонн) і на 8,7 % (на 1,6 тис. тонн) порівняно з IІІ кв. 2015 р.У ІІІ кв. 2016 р. збільшилися обсяги утворення відходів та їх розміщення, а саме осаду, на 0,3 %  (на 0,03 тис. тонн) у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
       

–  На балансі Роздільського ДГХП «Сірка» станом на 01.10.2016 р. знаходиться понад 3 млн. тонн фосфогіпсів, 79,5 млн. м3 хвостів флотації. Також, на промисловій площадці зазначеного вище підприємства розміщений модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис. тонн,  виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.
       

–  ЛКП «Збиранка»: розміщення відходів призупинено.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь