Відбулася прес – конференція стосовно будівництва готельно – рекреаційного комплексу на вул. Довбуша

14 жовтня 2016 р. в інформаційно – освітньому центрі регіонального ландшафтного парку «Знесіння» відбулася прес – конференція стосовно будівництва готельно – рекреаційного комплексу на вул. Довбуша, 15 у м. Львові. Захід організовано громадською організацією «Магдебурзьке право».

Участь у прес – конференції взяли: в.о. директора регіонального ландшафтного парку «Знесіння»  Роман Назаровець, керівник громадської організації «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків, начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Василь Стрищак, представник юридичного управління Львівської міської ради Анна Піскун, заступник начальника відділу інспекційної роботи Інспекції державного архітектурно – будівельного контролю у м. Львові Тарас Павлишин, начальник відділу земельно – кадастрового обліку управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин департаменту містобудування Львівської міської ради Віктор Фаріон, директор ТзОВ «Архібуд» Наталія Дунець, депутат Львівської міської ради Гвоздович Юля, представники Прокуратури Львівської області, регіонального ландшафтного парку «Знесіння», громадських організацій, а також мешканці мікрорайону «Знесіння» та ЗМІ.

 

Керівник громадської організації «Магдебурзьке право» Зоряна Іванків зазначила, що громадськість м. Львова занепокоєна ситуацією, що виникла внаслідок того, що ТзОВ «Архібуд» має намір забудувати частину унікальної території, що перебуває одночасно у межах історичного ареалу Львова, в межах Державного історико-архітектурного заповідника, в межах території, що охороняється ЮНЕСКО та в межах регіонального ландшафтного парку «Знесіння» – об’єкту природо-заповідного фонду України.

 

Директор ТзОВ «Архібуд» Наталія Дунець зазначила, що у підприємства є уся необхідна для забудови орендованої земельної ділянки документація. Договір оренди ділянки від 11 грудня 2008 року із знесення будівель та споруд, що належать на праві власності ТзОВ «Архібуд» ще з 2007 року. Містобудівне обґрунтування, рішенням виконавчого комітету Львівської міської ради №664 від 11 червня 2010 року затверджено історико-містобудівне обґрунтування, а також містобудівні умови і обмеження забудови земельної ділянки на проектування та будівництво ТзОВ «Архібуд» готельно-рекреаційного комплексу зі знесенням будівель та споруд, проект будівництва апарт-готелю з висновком Держбудекспертизи та дозвіл на початок будівельних робіт (виданий ще у 2011 році).

 

За словами представника юридичного управління Львівської міської ради, судова тяганина щодо цієї ділянки триває вже не один рік. Зазначила, що земельна ділянка межує з територією регіонального ландшафтного парку «Знесіння», а, згідно ухвали № 1113 від від 21.06.2001 «Про затвердження меж і надання земельної ділянки у постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння» у м. Львові та деякі територіальні і нормативно-організаційні питання функціонування регіонального ландшафтного парку «Знесіння», містить п. 4. «Земельні ділянки, що надалі будуть вивільнятися на території, визначеній зовнішньою межею парку «Знесіння», надавати в постійне користування регіональному ландшафтному парку «Знесіння» згідно чинного законодавства». Таким чином міська рада сама ж порушила своє рішення, передавши ділянку не парку, а ТзОВ «Архібуд». Також повідомила, що найближчим часом Львівська міська рада буде подавати позов щодо визнання недійсним договору оренди землі від 11.12.2008 р. укладеного між Львівською міською радою та ТзОВ «Архібуд».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь