Сьогодні у Львові з візитом перебуває Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак

Сьогодні у Львові з візитом перебуває Міністр екології та природних ресурсів України Остап Семерак. На даний час Міністр знаходиться  на першому в Україні заводі , який  запровадив  сучасну європейську технологію з переробки люмінесцентних ламп (ДП «Боднарівка» Львівського КП «Зелений Львів» в с. Муроване). За участю Міністра екології та природних ресурсів України О.Семерака, голови Львівської облдержадміністрації О.Синютки, директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р.Гречаника, міського голови м.Львова А.Садового на заводі відбувся офіційний запуск  роботи лінії  з переробки трубчастих та енергоощадних ламп виробництва шведської фірми «MRT System International AB». Це забезпечить повноцінний старт роботі заводу з переробки люмінесцентних ламп.

Нагадаємо, що навесні Остап Семерак перебував з робочим візитом на заводі ДП «Боднарівка». Однак, тоді завод ще не працював через неможливість отримання ліцензії на поводження із небезпечними відходами. Представники Мінприроди України зробили все можливе, щоб Нові ліцензійні умови були прийняті. З  прийняттям Урядом 13  липня 2016 року Нових ліцензійних умов  підприємство змогло завершити  процес оформлення всіх дозвільних документів  і отримало можливість повноцінно працювати.

 

Після відвідин заводу з переробки люмінесцентних ламп,  о 14.00 відбудеться зустріч Міністра екології та природних ресурсів України Остапа Семерака із студентами Львівського національного університету імені Івана Франка, під час якої  Міністр прочитає лекцію на тему «Світ змін. Виклики третього тисячоліття: клімат, повітря, вода» та  поспілкується  зі студентами про екологічне майбутнє України та світу. Лекція відбудеться в  актовій  залі за адресою: м. Львів, вулиця, Університетська, 1.

 

Довідково про  ДП «Боднарівка»:

 

Департамент містобудування Львівської міської ради реалізував проект «Створення муніципальної системи поводження із відходами побутового електронного та електричного устаткування у місті Львові із використанням досвіду міста Люблін» в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013, яка співфінансувалась за кошти міжнародної технічної допомоги Європейського союзу. У жовтні 2016 року проект був визнаний кращим екологічним проектом транскордонної співпраці. Фінансуваання: 1 300 тис євро, з них – 1200 тис. євро – кошти євросоюзу. Кошти Львської міської ради – 3 млн. грн.  (придбання двох автомобілів, контейнерів для відпрацьованих батарейок, розробка програми, реконструкція приміщення).

 

В рамках проекту департаментом містобудування придбано та встановлено лінію з переробки трубчастих та компактних енергоощадних ламп виробництва шведської фірми «MRT System International AB» (вартість 723 тис. євро.). Разом із шведськими колегами проведено тестові випробування.

 

Слід зазначити, що в Україні не існує аналогічного обладнання. Наша установка повністю відповідає європейським стандартам щодо охорони довкілля. В результаті переробки ламп не утворюються відходи. На виході ми отримуємо: очищене скло, металеві та пластикові цоколі ламп, люмінофор та рідку ртуть. Всі компоненти можна використовувати у вторинній переробці.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь