В м.Жешові обговорено питання здійснення транскордонного моніторингу якості повітря і поверхневих вод

3 листопада 2016 року в м.Жешові Республіки Польща  відбулася зустріч директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації з директором Підкарпатської Воєводської інспекції охорони довкілля.

 

На зустрічі обговорювалися питання здійснення спільного моніторингу якості повітря та поверхневих вод  на прикордонних територіях Львівської області та Підкарпатського Воєводства.

Належне співробітництво сусідніх країн в екологічній сфері сприяє не лише покращенню стану навколишнього середовища а й зумовлює створенню необхідних умов подальшої двосторонньої співпраці. На сучасному етапі польсько-українського співробітництва існує ряд проблем транскордонного співробітництва в екологічній сфері, пов’язаних з охороною навколишнього середовища прикордонних територій України і Польщі. Їх вирішення стає  можливим при реалізації спільних екологічних проектів та залученні фінансових ресурсів обох країн та європейських структур. Тому, співробітництво в екологічній  сфері повинно мати комплексний підхід до розробки важливих проблем: прогнозування змін, що відбуваються в біосфері, удосконалення способів і методів боротьби із забрудненням біосфери та раціонального природокористування.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь