З Яворівського національного природного парку не вилучатимуть лісові ділянки

Яворівський національний природний парк створений згідно з Указом Президента України від 04.07.1998 № 744 «Про створення Яворівського національного природного парку» з метою збереження, відтворення та раціонального використання типових та унікальних лісостепових ландшафтів та  інших  природних комплексів  головного  європейського  вододілу,  які мають важливе природоохоронне,  наукове,  естетичне,  освітнє,  рекреаційне   та оздоровче значення.

Територія Парку входить до складу Біосферного резервату «Розточчя» як об’єкту Всесвітнього списку біосферних резерватів ЮНЕСКО, який у 2015 році номінований як українська частина транскордонного українсько-польського біосферного резервату «Розточчя».

 

Площа земель Парку становить 7 078,6 га, у тому числі 2 885,5 га, які були вилучені у Львівського навчального центру Прикарпатського військового округу  та передані Парку у постійне користування, та  4193,1  га,  які були включені  до  його  складу  без  вилучення  у землекористувачів – Львівського навчального центру Прикарпатського військового округу (Старичанське та Магерівське лісництва).

 

Під час створення Парку були враховані потреби Збройних Сил України, необхідні для належного виконання ними завдань у сфері оборони та міжнародного миротворчого співробітництва.

 

Відповідно до положень частини першої статті 150 Земельного кодексу України, частини другої статті 7 Закону України «Про природно-заповідний фонд України» землі природно-заповідного та іншого природоохоронного призначення відносяться до особливо цінних земель, щодо яких законодавством встановлений особливий режим їх використання та захисту від необгрунтованого їх вилучення для інших потреб. Відповідно до статті 5 Закону України «Про використання земель оборони» на землях  оборони  встановлюються  природоохоронні  та  інші обмеження щодо використання земель відповідно до закону.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь