Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел»-2016

20 жовтня 2016 року за підтримки Міністерства екології та природних ресурсів України стартував конкурс «До чистих джерел».

 

Метою Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел» є розширення в суспільстві практичної природоохоронної діяльності, спрямованої на охорону і поліпшення стану джерел, річок та водойм України, раціональне використання водних ресурсів, підвищення екологічної і правової обізнаності громадян щодо охорони водних ресурсів шляхом залучення широких верств населення до практичної природоохоронної роботи, розвитку громадянських екологічних ініціатив.

Основними завданнями Конкурсу є:
– підтримка та активізація природоохоронної діяльності, спрямованої на досягнення конкретних практичних результатів з охорони та оздоровлення водних об’єктів, порівняння існуючої практики використання водних ресурсів з вимогами Водного кодексу України, здійснення конкретних заходів, що зменшують розбіжності між ними;
– залучення широкої громадськості до практичної природоохоронної діяльності шляхом підтримки державою екологічних ініціатив об’єднань громадян та окремих активістів;
– поліпшення просвітницько-інформаційної діяльності ЗМІ щодо основних положень Водного Кодексу України та практики його застосування, актуальних проблем стану водних ресурсів, його реального впливу на здоров’я людей, висвітлення прикладів позитивної практики водокористування.

 

Учасниками Всеукраїнського конкурсу «До чистих джерел» можуть бути місцеві державні адміністрації, сільські, селищні та міські ради, колективні та індивідуальні земле- і водокористувачі, установи, підприємства усіх форм власності, загальноосвітні, професійно-технічні, позашкільні та вищі навчальні заклади, засоби масової інформації, громадські організації, окремі громадяни, які надіслали до Конкурсної комісії відповідно оформлені матеріали з підсумками своєї діяльності у сфері охорони та оздоровлення водних об’єктів України.

 

На Конкурс подаються такі матеріали:
– відповідно оформлена робота (назва роботи, короткий опис  природного об’єкту, інформацію про екологічні проблеми з обов’язковою фотофіксацією, інформацію про виконану роботу з усунення проблеми з обов’язковою фотофіксацією, інноваційні пропозиції для запобігання в подальшому виникненню аналогічних проблем)
– анкета учасника конкурсу.

Матеріали для участі в Конкурсі приймаються до 01 грудня поточного року. Матеріали необхідно надіслати на електронну (dzherela@menr.gov.ua) та поштову адреси Мінприроди  України (03035 м. Київ, вул. Митрополита Василя Липківського, 35, Мінприроди України, з поміткою «На Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел»).

Переможці будуть нагороджені цінними призами.

Більш детальна інформація про Всеукраїнський конкурс «До чистих джерел» доступна на сайті Мінприроди України  за посиланням http://www.menr.gov.ua/index.php/public/dzherela.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь