У Новояворівську відбувся семінар для вчителів екології

У жовтні відбувся районний семінар вчителів екології на тему «Формування екологічної компетентності школярів», який організовувався методичним комітетом відділу освіти Яворівської райдержадміністрації.
В семінарі взяли участь представники Новояворівського НВК «ЗОШ ІІ ступеня-ліцей», відділу освіти Яворівської РДА, департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, Львівського обласного центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, Яворівського НПП, Яворівської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 та вчителі навчальних закладів району.

Під час семінару вчителів Яворівського району ознайомили з основними тезами екологічної освіти, виховання та шляхів їх реалізації, про співпрацю установ природно-заповідного фонду Львівщини із навчальними закладами у сфері наукових досліджень та особливостями підготовки і проведення учнівської олімпіади з екології.

 

Також на зустрічі учні місцевих навчальних закладів представили власні дослідницькі проекти на теми: «Видовий склад мігруючих куликів Чолгинського орнітологічного заказника», «Забруднення конюшини лучної важкими металами в м.Новояворівськ і прилеглих територіях» та «Моніторингові дослідження природних вод Розточчя  і території Яворівського полігону».

 

Отже, екологічна освіта та виховання повинні орієнтуватися на активну взаємодію людини з природою, побудовану на науковій основі, на оцінюванні людини як частини природи, а екологічні знання, доповнені ціннісними орієнтаціями, повинні стати основою екологічної культури і екологічного мислення.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь