Відбулася прес-конференція «Правда і неправда про вирубку лісів в Україні»

26 жовтня 2016 року відбулася прес-конференція за участю директора Департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р. Гречаника, начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області М. Маланича, еколога та юриста МБО «Екологія-Право-Людина» на тему: «Правда і неправда про вирубку лісів в Україні».

Тема прес-конференції ні в кого не викликає сумнівів, адже останнім часом ЗМІ рясніють матеріалами, в яких обговорюють проблеми менеджменту лісової галузі, що проявляються у масових незаконних рубках деревини.

 

Директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р.Гречаник доповів про проблемні питання функціонування лісової галузі області та надав пропозиції щодо їх вирішення. Зауважив, що протягом 2015 року у Львівській області планово зрубано більш як 1,5 млн. м³ лісу, незаконно – 2,6 тис. м³.

 

Начальник Державної екологічної інспекції у Львівській області  наголосив на необхідності забезпечення співпраці між екоінспекцією та правоохоронними органами і судами для досягнення належного стану контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства.

 

Представники МБО «Екологія-Право-Людина» пропонують розробити нову стратегію управління лісами України та реорганізувати державні підприємства лісової галузі, розділивши їх на ті, що займаються експлуатаційними лісами, та тими, хто доглядає природоохоронні, захисні та рекреаційні ліси.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь