З аукціону продали право оренди 2-х ділянок із водоймами вартістю понад 114 тис. грн

У середу, 19 жовтня, у актовій залі департаменту екології та природних ресурсів відбулися земельні торги у формі аукціону з продажу права оренди двох земельних ділянок разом із водними об’єктами. Зокрема, цього дня на аукціон було виставлено два водні об’єкти, що знаходяться на території Ясенівської сільської ради Бродівського району та Вороняцької сільської ради Золочівського району Львівської області.

Під час торгів  вартість лоту по земельній ділянці, яка розташована на території Ясенівської сільської ради Бродівського району, площею понад 18 га, в тому числі під водним об’єктом понад 7 га, була збільшена у п’ять разів (стартовий розмір річної орендної плати становив понад 20 тис. грн., а ціна продажу лоту – понад 107 тис. грн.).

 

Варто повідомити, що водний об’єкт, який розташований на території Вороняцької сільської ради Золочівського району (площа земельної ділянки понад 5 га, в тому числі під водним об’єктом 4 га), право оренди якого продано на земельному аукціоні, перебуває у незадовільному стані. Зокрема, наявне заростання та замулення водного об’єкта. Проте, це не стало перешкодою для орендаря, який погодився виконати роботи щодо благоустрою та приведення його до належного гідрологічного та санітарного стану.

 

Слід зазначити, що надання в оренду водних об’єктів на земельних торгах дає значну кількість позитивних результатів. Йдеться не лише про фінансові переваги, але й про ефективне та раціональне використання водного об’єкту, прозорий механізм та вільний доступ учасників до аукціону, а також здійснення та забезпечення належного контролю за якістю вод.

 

Одночасно повідомляємо, що у департаменті екології та природних ресурсів  готується документація на ще два водні об’єкти, право оренди на які вже невдовзі буде виставлено на аукціон, а саме:
1. Земельна ділянка разом із водним об’єктом, що розташовані на території Свитазівської сільської ради ( за межами населеного пункту) Сокальського району Львівської області, площею 3,4216 га, в тому числі площа водного об’єкта 2,8925 га;
2. Земельна ділянка разом із водним об’єктом, що розташовані на території Жужелянської сільської ради (за межами населеного пункту) Сокальського району Львівської області, площею 23,8464 га, в тому числі площа водного об’єкта 19,8331 га.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь