Конкурс «Життя без сміття»

Департамент екології та природних ресурсів спільно з департаментом освіти і науки Львівської облдержадміністрації оголошує проведення з 03 жовтня по 11 листопада обласного екоконкурсу «Життя без сміття» за участю учнів 3-7-х класів загальноосвітніх навчальних закладів області. 

Щорічно 15 листопада відзначається Всесвітній день рециклінгу, або Всесвітній день вторинної переробки.

 

У сучасному світі проблема накопичення відходів стоїть особливо гостро з двох основних причин.  З одного боку, запаси природних ресурсів не безмежні, а їх нераціональне використання призводить втрат цих ресурсів. З іншого боку, однією з причин глобального потепління називають «парниковий ефект», в тому числі через накопичення промислового та побутового сміття. Люди викидають тонни поліетиленових пакетів, усіляких упаковок, покришок, побутової техніки та інших відходів, розкладання яких триватиме століттями.

Сміття треба грамотно утилізувати, а ще краще — переробляти, даючи вже використаній сировині друге життя.
З метою привернення уваги до цієї теми, зважаючи на визначальну роль екологічної освіти в питанні формування ставлення людей до природи і раціонального використання природних ресурсів, департамент екології та природних ресурсів ініціював проведення конкурсу «Життя без сміття».

 

Метою конкурсу є:
–   формування екологічної культури, насамперед у питанні поводження з відходами та раціонального використання природних ресурсів;
–   творчі змагання, можливість застосування креативність і винахідливість;
–   встановлення зворотного зв’язку із молоддю, популяризації серед дітей причин та наслідків нераціонального використання природних ресурсів,  що сприяють виникненню негативних явищ у навколишньому середовищі.
           

Екоконкурс проводиться у два етапи:

І етап – на рівні районів області з 03.10.2016 по 04.11.2016;
ІІ етап – на обласному рівні з 04.11.2016 по 11.11.2016.

           

Номінації конкурсу:
– «Друге життя вторинної сировини» (робота виготовлена з матеріалів, які вже використовувались в побуті (пластик або папір);

– «Екореклама» (інформаційний плакат, плакат-заклик, літературний твір);

– «Еко-торба» (альтернатива одноразовій тарі та упаковці).

 

На екоконкурс подаються вироби, виготовлені з пластику, паперу, тканини. До оцінювання приймаються роботи, виготовлені учасниками індивідуально або командно. Всі вироби повинні бути екологічного спрямування.

До роботи додається короткий опис, в якому зазначити: прізвище, ім‘я, по батькові автора; вік автора (авторів); клас, у якому навчається автор; назва роботи; повна назва і адреса навчального закладу; номер телефону автора та навчального закладу; номінація.

Учасники Конкурсу подають конкурсний проект до районного відділу освіти або в департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації (вул. Стрийська, 98, м.Львів).

За детальною інформацією звертатися до департаменту екології Львівської облдержадміністрації  за тел. 238-73-99.

 

З положенням про конкурс «Життя без сміття» можна ознайомитися тут.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь