Форум «Місто.Транспорт.Екологія – 2016. Велосипед і місто»

30 вересня у Львівській торгово-промисловій палаті відбувся II Міжнародний Форум «Місто.Транспорт.Екологія», який цього року присвячений найекологічнішому міському транспорту – велосипеду. Слід зазначити, що  проведення Форуму стало можливим завдяки Конкурсу «Краща громадська екологічна ініціатива», який проводився департаментом екології та природних ресурсів облдержадміністрації.Співорганізаторами Форуму є німецьке товариство міжнародного співробітництва Deutsche Gasellschaft fuer internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Мета заходу – покращення екологічної ситуації в місті, зокрема якості повітря шляхом розвитку велосипедної інфраструктури Львова та області, привернути увагу до правил та культури вуличного руху за участю велосипедистів. Участь у Форумі взяли представники органів державної влади, міжнародних організацій,  експерти з питань оптимізації міського простору, вело-активісти, підприємці, науковці.

 

З вступним словом на відкритті Форуму виступив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р. Гречаник. Доповів, що у 2015 році по Львівській області викинуто 203 тис. т. забруднюючих речовин в атмосферне повітря (з них 102 тис. т. – викиди від стаціонарних джерел забруднення, 101 тис. т. – пересувних джерел). Наголосив, що стан забруднення атмосферного повітря впливає на здоров’я населення, шляхом загострення хронічних хвороб, серцево-судинних захворювань, захворювань органів дихання, нервової системи, тощо. Особливо це відчувається в районах житлової забудови, прилеглої до автомагістралей з інтенсивним транспортним рухом, де рівні забруднення повітря на порядок вищі ніж в районах, де відповідний рух відсутній.

 

Учасники Форуму акцентували увагу, що однією з ознак розвинутого міста є достатньо розвинута інфраструктура.

 

Як можна захистити навколишнє середовище від транспорту?  – Пересісти на велосипед. Ми повинні поширювати цю ідею і власним прикладом показувати, що їзда на велосипеді не тільки модно, але й корисно. Вона покращує здоров’я людей, робить міський простір безпечнішим, економить кошти, допомагає довкіллю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь