Про розвиток заповідної справи обговорено на зустрічі у Яворівському НПП

В еколого – просвітницькому центрі Яворівського НПП відбулася робоча зустріч стосовно створення на Черкащині національного природного парку «Холодний Яр». Проведення такої зустрічі на теренах Львівщини організовано з метою ознайомлення представників виконавчої влади та місцевого самоврядування Черкащини з діяльністю Яворівського НПП. Оскільки у Черкаській області планують створити НПП «Холодний Яр» і, як відомо, сьогодні триває процедура узгодження клопотання щодо створення НПП «Холодний Яр» з відповідними органами виконавчої влади Черкащини, а також із власниками та первинними користувачами природних ресурсів у межах територій, рекомендованих для заповідання.

Участь у робочій зустрічі взяли головний спеціаліст відділу формувань мережі природоохоронних територій Мінприроди України Анастасія Драпалюк, заступник директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, директор Яворівського НПП Михайло Біляк, представники виконавчої влади та місцевого самоврядування Львівської та Черкаської областей, науковці, запрошена громадськість та ЗМІ.

 

З вступним словом виступила заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Оксана Війтик, яка у своїй промові акцентувала увагу присутніх на основних досягненнях у галузі заповідання. Зазначила, що завдяки багаторічній праці фахівців у сфері заповідної справи на сьогоднішній день на території області функціонує 357 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 157,5 тис. га. Повідомила, що у 2015 р. завдяки активній співпраці з польською стороною завершена робота щодо підготовки матеріалів створення українсько – польської частини біосферного резервату «Розточчя», які подані на розгляд МАБ ЮНЕСКО. 

 

Директор Яворівського НПП Михайло Біляк презентував доповідь про  діяльність парку.

 

Окрім цього, учасників зустрічі ознайомлено з роботою відпочинкового осередку «Верещиця» та рекреаційно – атракційного осередку «Оселя Розточчя» Яворівського НПП.

 

Слід зазначити, що в ході зустрічі учасниками обговорено найбільш актуальні для сьогодення питання у галузі заповідної справи.  

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь