Гаряча пора, будьмо обережні із вогнем, який несе шкоду!

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає місцевих жителів компостувати та переорювати рослинні рештки, і аж ніяк не спалювати їх, адже це призводить до винищення живих організмів, які живуть у ґрунті чи приґрунтовій території, також такий вогонь спричиняє забруднення атмосферного повітря шкідливими речовинами, які негативно впливають на здоров’я людини, зокрема, на стан дихальних шляхів, спричинюючи астматичні захворювання та захворювання щитовидної залози.

Сьогодні – активна пора, коли населення регіону збираючи врожай спалює залишки сухої рослинності. Місцеві жителі нехтують закликами екологів щодо шкоди від випалювання сухої рослинності чи її залишків, і область моментами стає суцільною димовою завісою.

 

З початку року в області зафіксовано 447 пожеж у природному середовищі загальною площею 193,7989 га. За підсумками проведених рейдів спільними групами контролюючих органів та представників влади за порушення правил протипожежної безпеки затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 122 особи.

 

За прогнозами Львівського регіонального центру з гідрометеорології в області зберігається висока пожежна небезпека. Вогонь нищить все на своєму шляху, від комах до житлових будинків, несе загрозу нашому з вами життю, а димові завіси перешкоджають безпечному руху транспортними шляхами області.  

 

Довідково:
Відповідно до ст. 27 Закону України «Про рослинний світ», випалювання сухої рослинності або її залишків здійснюється у порядку, встановленому центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища.
Статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено адміністративну відповідальність за самовільне випалювання сухої рослинності та її залишків з відповідним накладенням штрафів, а саме: на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від п’ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Ті самі дії, вчинені в межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду, – тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти до сорока неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб – від сімдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь