На Львівщині проведено семінар «Всихання соснових насаджень на Львівщині»

У м. Рава – Руська, 7 вересня 2016 року на базі ДП «Рава-Руський лісгосп» відбувся семінар на тему: «Всихання соснових насаджень на Львівщині».

Участь у семінарі взяли: в.о. директора департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Оксана Війтик, начальник відділу біоресурсів, заповідної справи департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Інеса Шемелинець, науковці інституту екології Карпат НАН України, Національного лісотехнічного університету України, представники Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, Державного спеціалізованого лісозахисного підприємства «Львівлісозахист», Львівської державної лісовпорядної експедиції ВО «Укрдержліспроект», лісівники та науковців з Польщі, запрошена громадськість та ЗМІ.

 

Проведення такого семінару є актуальним, адже впродовж останніх двох років в насадженнях лісогосподарських підприємств Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства спостерігаються процеси всихання соснових насаджень. Як стверджують науковці, головним чином це викликане кліматичними факторами, зокрема, глобальним потеплінням, зниженням опадів, підвищенням температурного режиму та теплими зимами.

 

Під час семінару учасниками обговорено проблемні питання щодо порятунку соснових насаджень від всихання, проведено детальний аналіз цих процесів та напрацьовано шляхи їх вирішення.

 

Також, учасники семінару мали можливість оглянути об’єкти всихання соснових насаджень у Хлівчанському лісництві.

 

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь