Формування стратегії поводження з відходами обговорено на Міжнародному Форумі

З 20 по 21 серпня 2016р. в м. Хирів Львівської області відбувся Міжнародний Форум «Участь міжнародних громадських організацій у реалізації комплексної реформи місцевого самоврядування». Участь у форумі взяли представники вітчизняного та іноземного дипломатичного корпусу, члени парламентів іноземних держав, представники центральних органів виконавчої влади України, органів місцевого самоврядування, неурядових організацій з України, Республіки Польщі, Литовської Республіки, Французької Республіки та Королівства Бельгії. Також серед запрошених народні депутати України, представники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування.
Упродовж двох днів учасники форуму обговорювали перспективи впровадження реформи децентралізації влади в Україні з наголосом на її переваги для органів місцевого самоврядування та об’єднань територіальних громад.

«Формування стратегії поводження з відходами в умовах децентралізації влади: проблеми та перспективи реалізації на рівні місцевих громад» – було одним з найважливіших питань для обговорення. Модератором даної панелі був директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Р. Гречаник.

 

Р. Гречаник доповів, що у 2008-2009 роках Міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» спільно з Державним управлінням охорони навколишнього природного середовища у Львівській області, Державною екологічною інспекцією у Львівській області та Люблінським фондом охорони навколишнього середовища успішно реалізували проект по транскордонній програмі Польща-Білорусь-Україна. В рамках проекту вивезено на знешкодження до м. Гамбург (Німеччина) 66 тонн заборонених та непридатних до використання пестицидів з території Львівської області.

 

З пропозиціями щодо вирішення питання поводження з відходами виступили начальник відділу екологічної експертизи нормування атмосферного повітря та поводження з відходами департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Н. Сорока, еколог, експерт МБО «Екологія. Право. Людина» А. Войціховська, начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради А. Галушка.

 

Під час обговорення питання учасники наголошували на необхідності реформування системи поводження з відходами, забезпечення розвитку сфери поводження з побутовими відходами (їх збирання, вивезення, переробки, утилізації та безпечного захоронення), впровадження екологічно безпечних технологіій у сфері поводження з відходами, зменшення  негативного впливу відходів на довкілля та здоров’я населення, необхідності будівництва сміттєпереробного заводу.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь