Обережне та відповідальне поводження з вогнем вбереже довкілля нашого краю від пожеж

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує, що у період спекотної погоди, що має пожежонебезпечний характер, забороняється розводити багаття у лісах, заїжджати транспортом на територію лісового фонду (крім транзитних шляхів), відвідування населенням хвойних насаджень при 5-му класі пожежної небезпеки, палити та кидати непогашені сірники, недопалки, витрушувати з люльок гарячий попіл, самовільно спалювати залишки сухої рослинності, твердих побутових відходів.

Департамент екології вкотре звертається до мешканців Львівщини з проханням бути вкрай обережними у поводженні із вогнем у лісових масивах та поблизу торфополів під час спекотних літніх днів.

 

Ми завжди повинні пам’ятати, що своїми невиваженими вчинками можемо завдати значної шкоди довкіллю. Залишене без нагляду вогнище, кинутий сірник, або навіть викинута склянка під променями сонця можуть спровокувати масштабну лісову пожежу, а неконтрольоване випалювання сухої стерні або побутових відходів, зокрема, поблизу торфополів – затяжне, багатоденне горіння торфу. 

 

Варто пам’ятати, що дотримання вимог правил пожежної  безпеки у спекотний період дозволяє запобігти виникненню пожежних ситуацій на території області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь