Відбулося засідання дорадчого громадського органу при Департаменті екології та природних ресурсів

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 19 березня 2015 відбулося засідання дорадчого громадського органу при департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
На засіданні було розглянуто питання щодо стану каналізаційних очисних споруд у Львівській області.

Заступник директора департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Ю.Тацій доповів про вкрай незадовільний стан каналізаційних очисних споруд області. Наголосив, що відсутнє централізоване водовідведення у населених пунктах,  а саме, у 4 містах  (Яворів, Турка, Угнів, Судова Вишня),  у 13 селищах міського типу(Рудно, Підкамінь, Меденичі, Підбуж, Гніздичів, Нові Стрілища, Немирів, Краковець, Івано-Франкове, Великий Любінь, Дубляни, В. Синьовидне, Бориня) та у 1653 сільських населених пунктів. Очисні споруди в сільських населених пунктах, як правило, зруйновані і не виконують свого функціонального призначення. Практично всі очисні споруди каналізації збудовані до 1990 року на технологіях, розроблених у 60-70-х роках минулого століття і на даний час вимагають реконструкції, а в окремих населених пунктах – будівництва нових.

 

Представник Державної екологічної інспекції у Львівській області С.Швайка підтвердив інформацію про неефективність очисних споруд. Наголосив на необхідності підняття тарифу на водопостачання та водовідведення, використання міжнародних грантів на будівництво очисних споруд.

 

Голова ДГО при Департаменті Іван Зозуля рекомендував департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації та департаменту екології  опрацювати доцільність розробки «Обласної програми по модернізації очисних споруд».

 

Директор департаменту екології О.Балицький повідомив учасників  про нараду, яка відбудеться в березні з представниками ДП «Спецсервіс», Державної екологічної інспекції у Львівській області, ВАТ «Гірхімпром» щодо визначення подальших дій з гудронними залишками, які були незаконно завезені з Угорщини.

 

На засіданні також було рекомендовано фахівців з екології  для включення  до складу Громадської ради при Львівській облдержадміністрації, а саме  Марискевич О.Г.( НГО «Західноукраїнський журналістський молодіжний фонд екологічної та туристично-просвітницької інформації  WETI»), Зозулю І.І. (Львівська громадська організація відділення гірничо-хімічної сировини Академії гірничих наук України), Мамчур З.І.( ГБО «Еколого-географічний центр»), Кийка А.О. (Комітет збереження природи), Зінька Ю.В.( ГО «Львівський обласний центр розвитку сільського зеленого туризму»), Біляка М.В. (Асоціація по створенню Розточанського біосферного заповідника), Вітик О.Г. (Координатор проекту «Створення муніципальної смстеми поводження з відходами побутового, електронного та електричного устаткування у м.Львові з використанням досвіду м.Люблін»).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь