В рамках проведення місячника з благоустрою на Львівщині ліквідовано 47 стихійних сміттєзвалищ

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що з 9 березня 2015 року на Львівщині розпочався місячник озеленення, прибирання та благоустрою.
З метою інформування мешканців Львівщини про проведення в області місячника з благоустрою Департаментом екології підготовлено, оприлюднено на ВЕБ-сторінці та надіслано у засоби масової інформації «Звернення до громади Львівщини з нагоди проведення у березні-квітні 2015 року місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля».

Окрім цього, з метою залучення до участі у природоохоронних заходах із очищення та озеленення територій наших міст і сіл якомога більше людей, зокрема, волонтерів, Департаментом екології розміщено на ВЕБ-сторінці звернення «Долучайтеся до місячника з озеленення, прибирання і благоустрою!».

 

Скеровано листи головам районних державних адміністрацій та головам міст обласного значення щодо необхідності безумовного виконання розпорядження голови Львівської облдержадміністрації  від 5 березня 2015 року № 70/0/5-15 «Про проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля» у передбачені терміни.

 

Разом з тим, Департаментом екології забезпечено щотижневе узагальнення інформації про хід проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою.

 

Загалом, згідно з отриманими станом на 13 березня 2015 року від районних та міських оргкомітетів даними, на території області участь у акції з озеленення та благоустрою взяли понад 10 тис. чоловік;

  • прибрано та впорядковано територію парків і скверів на площі понад 52 га;
  • висаджено 1229 дерев;
  • посаджено 463 кущів;
  • ліквідовано 47 стихійних сміттєзвалищ;
  • упорядковано 27 сміттєзвалищ;
  • розчищено від сміття 22,05 км берегів;
  • впорядковано та розчищено 21 джерело.  

 

Слід зазначити, що значна робота з виконання заходів з проведення місячника озеленення, прибирання та благоустрою і Дня довкілля проводиться департаментом житлово – комунального господарства облдержадміністрації, Львівським обласним управлінням водних ресурсів,  Львівським обласним управлінням лісового та мисливського господарства, Львівський обласним центром зайнятості.

 

Памʼятаймо, що чистота краю починається з чистоти власної оселі, вулиці, села та міста. Кожен Львів’янин, небайдужий до проблем природи, має зробити свій внесок у спільну справу.

 

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації і надалі інформуватиме мешканців Львівщини про виконання заходів з проведення на Львівщині місячника озеленення та благоустрою і Дня довкілля.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь