Відбулося засідання Дорадчого громадського органу при Департаменті екології

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що 26 лютого 2015 р. відбулося засідання Дорадчого громадського органу при Департаменті. На засіданні представники Європейського Центру Екології проінформували присутніх про міжнародну співпрацю в галузі охорони довкілля. Зокрема, про мету організації, яка полягає в покращенні стану навколишнього природного середовища, в збереженні та підтриманні у незмінному стані естетичних цінностей ландшафту, а також інших природних та культурних цінностей для майбутніх поколінь. 

Шляхом показу презентації, учасники Європейського Центру Екології поділилися досвідом захисту навколишнього природного середовища в Республіці Польща. Доповіли, що з 23 по 28 березня 2015р. Львів відвідає делегація Європейського Центру Екології з Польщі, яка передасть свій досвід діяльності в галузі охорони довкілля  українським колегам.

 

Учасниками засідання було розглянуто затверджений Львівською обласною радою Перелік природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2015 році.  Директор департаменту О.Балицький зауважив, що даний Перелік побудований на принципі співфінансування. Додав, що існують дві небезпеки реалізації природоохоронних заходів, затверджених Переліком – це девальвація гривні та своєчасна проплата коштів територіальними органами Державної казначейської служби України. Навів приклад, якщо кошти на знешкодження борщівника Сосновського будуть виділені в жовтні чи листопаді, то реалізація заходів для боротьби з борщівником буде неефективна. В свою чергу, екологічні організації зобов’язалися здійснювати громадський контроль за реалізацією заходів, передбачених на 2015 рік та щоквартально інформувати ДГО та громадськість області про стан виконання природоохоронних заходів.

 

Також, голова ДГО при Департаменті екології І.Зозуля доповів, що він спільно з  Департаментом екології,  взяв участь у нарадах по гірничій хімії в Новому Роздолі та на Яворівщині. Зазначив,  що фінансування природоохоронних заходів на 2015 рік з обласного бюджету по гірничій хімії складають лише 500 тис. грн. для ДП “Екотрансенерго”, 500 тис. грн. – для РДГХП “Сірка” та 200 тис. грн. – Подорожненському руднику в порівнянні з 7-8 млн. грн. щорічно в минулі роки.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь