Проведено засідання Координаційної ради біосферного резервату “Розточчя”

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 26 лютого 2015 р. проведено засідання засідання Координаційної ради біосферного резервату «Розточчя».

На засіданні було розглянуто питання щодо внесення змін до складу Координаційної ради біосферного резервату «Розточчя». Зокрема, до складу координаційної ради запропоновано включити професора кафедри ботаніки, деревинознавства та недеревних ресурсів лісу НЛТУ України – Сороку Мирославу Іванівну, завідувача кафедри екології та біології Львівському національному університеті ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького, професора – Параняка Романа Петровича та доцента кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності Національний університет «Львівська політехніка» Інституту екології, природоохоронної діяльності та туризму ім. В. Чорновола – Мокрого Володимира Івановича.

 

Членам координаційної ради  запропоновано подати в Департамент свої пропозиції до менеджмент-плану та угоди про співпрацю української та польської сторін щодо створення міжнародного біосферного резервату «Розточчя». Адже основна функція біосферного резервату полягає у забезпечені збереження генетичних ресурсів, видів, екосистем та ландшафтів, сприянні відродження традиційних ремесел, народних промислів, пропаганду невиснажливого природокористування, підтримку вирощування екологічно чистої сільськогосподарської продукції, збереження історико-культурної спадщини, проведення еколого-освітньої діяльності, розвиток «зеленого» туризму. Враховуючи великий потенціал регіону, прийнято рішення звернутися до органів місцевого самоврядування з метою проведення спільних засідань для напрацювання пропозицій щодо впровадження на території резервату проектів, спрямованих на розвиток громад.

 

Директор департаменту наголосив, що  Програмою  соціально-економічного розвитку Львівської області на 2015 рік передбачено фінансування видання науково-популярного довідника про біосферний резерват «Розточчя», який включатиме природоохоронну та рекреаційну складову, питання землекористування та водокористування, ведення сільського та лісового господарства, транскордонного співробітництва.

 

Окрім цього, прийнято рішення про оголошення  конкурсу на найкращий логотип біосферного резервату «Розточчя».

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь