Проект рішення про заходи щодо охорони рідкісних та зникаючих видів рослин на території Львівської області

З метою підготовки пакету документів для затвердження Львівською обласною радою проекту рішення про заходи щодо охорони рідкісних та зникаючих видів рослин на території Львівської області, Департаментом екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації ініційовано громадське обговорення проекту рішення.
З текстом рішення можна ознайомитись на сайті  www.ekologia.lviv.ua  у розділі «Збереження біорізноманіття».     

Пропозиції та зауваження до тексту проекту рішення просимо надсилати протягом місяця з дня опублікування на електронну адресу Департаменту  envir@mail.lviv.ua 

 

Довідково

 

На сьогодні у Львівській області є чинним перелік регіонально-рідкісних видів рослин, які не занесені до Червоної книги України і потребують охорони в межах Львівської області, прийнятий рішенням Львівської обласної ради від 02.12.2003 № 193.

 

За час, що минув накопичено великий обсяг нової наукової інформації щодо природоохоронного статусу видів рослинного світу області. Крім того, певною мірою змінилися концептуальні підходи й загальні принципи видової охорони рослинного світу, що відображає загальний поступальний розвиток світової науки. У 2009 року опубліковано нове видання Червоної книги України до якого було включено низку видів, що належали до регіонально охоронюваних на території Львівщини.

 

У зв’язку з цим назріла потреба переглянути чинний перелік видів рослин, які потребують спеціальних заходів збереження та охорони на території області. 

 

У новому його варіанті враховані всі найновіші наукові досягнення в галузі охорони рослинного світу, популяційної екології та системної фітосозології, що нині визначають принципи формування таких документів на глобальному, національному та регіональному рівнях.

 

Пропонований проект рішення складається з двох списків:

 

Перший – види, які потребують охорони на регіональному рівні згідно з чинними загальнодержавними або міжнародними нормативно-правовими документами.

 

Другий – містить види, які потребують охорони на регіональному рівні, але які не належать до переліків, які визначені Червоною книгою України (останнього видання) та міжнародними угодами. Визначальним критерієм для вибору видів для включення до списку є загроза існуванню їхніх популяції

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь