Не спалюйте суху рослинність!

Не дивлячись на те, що за вікном ще лютий, сонячне проміння протягом дня все більше й більше прогріває землю.
З настанням тепла на території області вже спостерігається самовільне спалювання сухої рослинності.
Департамент екології черговий раз звертається з проханням до мешканців Львівщини не спалювати суху рослинність, адже вогонь знищує комах, маленьких тварин, рослини, мікроорганізми, які утворюють гумус – родючий шар землі. Внаслідок цього значно погіршується якість ґрунту, посилюються процеси ерозії і деградації земель, руйнується екосистема поля.

Випалювання стерні, що повсюдно практикується всупереч законодавству, суттєво впливає на рівень забруднення повітря, а нерідко створює загрозу для людей та може призвести до некерованих пожеж.

 

Пам’ятаймо, що під час згоряння 1 тонни рослинних залишків у повітря вивільняється більше 9 кг мікрочасточок диму. До їх складу входять пил, окис азоту, вуглекислий газ, важкі метали тощо, які осідають у наших легенях.

 

Нагадуємо, спалення сухої рослинності забороняється законодавством України та передбачає адміністративну відповідальність з відповідним накладенням штрафів.

 

Департамент екології звертається з проханням і до голів райдержадміністрацій області вжити відповідні заходи із заборони самовільного випалювання населенням рослинності або її залишків на ввірених їм територіях.< br>Давайте разом подбаємо про наше майбутнє!

 

Довідково
Нагадуємо що спалення стерні і залишків сухої рослинності категорично забороняється і  тягне за собою адміністративну відповідальність згідно ст. 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та кримінальну відповідальність згідно ст. 245 ККУ в разі спричинення тяжких наслідків.

 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь