Проведено нараду з представниками гірничих підприємств

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що 9 лютого 2015 року відбулася нарада щодо вирішення питання фінансування у 2015 році екологічних проблем, які виникли внаслідок діяльності підприємств гірничо-хімічної промисловості.

У засіданні взяли участь директор Роздільської ДГХП «Сірка» І.Швед, директор НДП «Екотрансенерго» З.Борис, технічний директор ТОВ «Інститут «Гірхімпром» І.Зозуля,  начальник Львівського обласного управління водних ресурсів В.Садовий, представник департаменту економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації.

 

Представниками гірничих підприємств Львівщини надано пропозиції та перелік заходів, які необхідно виконати у 2015р. для подолання екологічних проблем, викликаних колишньою виробничою діяльністю гірничо– хімічних підприємств. А саме, необхідно провести  рекультивацію залишкових площ сірковидобувних ділянок Немирівського та Язівського рудників підземної виплавки сірки, забезпечити підтримання екологічної рівноваги в зоні діяльності Яворівського ДГХП «Сірка».

 

Також, необхідно здійснити рекультивацію порушених гірничими роботами земель на Роздільській ДГХП «Сірка»,  забезпечити утримання гідроспоруд. 

 

Учасниками засідання було наголошено на необхідності проведення розчистки водовідного каналу від кар’єру до с.Свіча на території ДП «Подорожненський рудник» в с.Подорожне Жидачівського р-ну, а також проведення моніторингу та аналізу мінералізації води у водоймах, утворених на місці кар’єрів.

 

Перелік природоохоронних заходів буде формуватися на підставі поданих під час наради пропозицій для фінансування,  за рахунок надходжень від сплати екологічного податку до обласного бюджету.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь