4 лютого відбудуться Комітетські слухання щодо аналізу природно-заповідного фонду України

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що 4 лютого 2015 року директор Департаменту  візьме участь у слуханнях Комітету з питань екологічної політики, природокористування та наслідків Чорнобильської катастрофи на тему: «Аналіз стану природно-заповідного фонду України».

Під час комітетських слухань обговорюватимуться проблемні питання у галузі заповідної справи, шляхи їх вирішення та заходи щодо подальшого розвитку заповідної справи в Україні. Адже, розвиток заповідної справи визнано одним із найважливіших пріоритетів довгострокової державної політики.  

 

Водночас повідомляємо, що на території Львівської області функціонує 350 об’єктів природно-заповідного фонду загальною площею 157,5 тис. га, що складає 7,2 % від площі території області. У 2014 році з ініціативи департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації фонд поповнився ще 3 об’єктами. Львівською обласною радою за поданням Департаменту прийнято рішення про створення:

  • Парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк 7-ої міської комунальної лікарні м. Львова» (смт Брюховичі площа 1,4 га).
  • Ботанічної пам’ятки природи «Франковий дуб» (м. Львів, точковий об’єкт).
  • Регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір»я» (в межах Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів на площі 8909,9 га.

 

Проведена робота забезпечила збільшення відсотку заповідності на 0,4 % від загальної площі області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь