Проведено виїзну нараду щодо вирішення екологічних проблем м.Новий Розділ

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 28 січня 2015 р. за ініціативи директора Департаменту О.Балицького, відбулася виїзна робоча нарада в Новому Роздолі, яка стосувалася вирішення екологічних проблем у зоні діяльності Роздільського ДГХП «Сірка», зокрема гудронів, завезених з Угорщини. Виїзне засідання проведено в контексті форуму «Екологічні проблеми від діяльності гірничо-хімічних підприємств на території Львівської області», який відбувся 4 грудня 2014р.

У виїзній  нараді взяли участь заступник голови Львівської обласної ради В. П’ятак, депутати Львівської обласної ради І. Горон, О.Венчак та О.Кузенко, міський голова м.Новий Розділ В.Туз, перший заступник міського голови м.Новий Розділ М. Поглод, директор ДГХП «Сірка» Є. Швед, заступник директора ДГХП «Сірка» І.Мостовий,  директор PPV Knowledge Networks В.Воробей, технічний директор ТОВ «Інститут «Гірхімпром» І.Зозуля, старший прокурор Миколаївської міжрайонної прокуратури Л. Журавкін, начальник Миколаївського РВ ГУМВС України у Львівській області В.Фецинець, представники облдержадміністрації, громадських організацій та інші.

 

О.Балицьким було наголошено, що основним завданням наради є питання екологічно безпечної утилізації та зберігання  гудронних залишків, імпортованих у 2002р. ДП «Спецсервіс». З метою запобігання виникнення надзвичайної ситуації, створення безпечних умов для життєдіяльності, необхідно забезпечити екологічно безпечну ліквідацію цих небезпечних відходів. Слід зазначити, що дана проблема вирішується вже більш як 10 років.

 

Представники правоохоронних органів доповіли, що питання з гудронами не вирішувалося, так як була відкрита кримінальна справа по ДП «Спецсервіс» і гудрони були речовими доказами. На даний час справу закрито.

 

Відповідно до цього, Олексій Балицький  зазначив, що Департаментом екології буде ініційовано зустріч з ДП «Спецсервіс» щодо визначення подальших дій з гудронними залишками. Також, є необхідність провести додаткові аналізи грунту з кислими гудронами для визначення їх впливу на довкілля.

 

На нараді було обговорено перспективи створення Новороздільського індустріального парку. Місто Новий Розділ в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна отримав грант та кошти обласного фонду охорони навколишнього природного середовища на реалізацію Проекту «Розвиток підприємництва шляхом покращення доступу до інвестиційних ділянок», кінцевою метою якого є створення Новороздільського індустріального парку. Зараз іде робота над цим проектом та здійснюється рекультивація рекультивації порушених земель на території Нового Роздолу.

 

Також розглянули питання щодо проблеми сміттєзвалища в м.Новий Розділ. Директор Департаменту екології доповів учасникам, що на сьогодні діє Програма поводження з твердими побутовими відходами, яка передбачить кластерний підхід до організації по збору та переробці твердих побутових відходів по всій області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь