Відбулося засідання дорадчого громадського органу при департаменті екології та природних ресурсів

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 22 січня 2015 р. проведено засідання дорадчого громадського органу при департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
На засіданні було розглянуто питання по формуванню переліку природоохоронних заходів на 2015 рік. Директор Департаменту запропонував ознайомитися з переліком пропозицій природоохоронних заходів для фінансування у 2015 році, поданих місцевими органами самоврядування, райдержадміністраціями та іншими замовниками.

Наголосив, що даний перелік не є остаточним, в ньому зібрані всі пропозиції по фінансуванню, які надійшли до Департаменту. Наголосив на таких пріоритетах при формуванні переліку природоохоронних заходів: фінансування заходів, які мають високий ступінь готовності, співфінансування з інших джерел,  або мають велику соціально-економічну значимість. 

 

Голова ДГО при Департаменті Іван Зозуля зазначив, що заходи, які можна оплатити з інших джерел,  не потрібно фінансувати з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища, а спрямувати кошти на природоохоронні заходи, які не мають жодного фінансування. Учасникам засідання запропоновано подати в Департамент свої пропозиції, принципи, підхід щодо фінансування природоохоронних заходів у 2015р.

 

Окрім цього, було запропоновано учасникам надати свої пропозиції до Бюджетного Кодексу України в частині використання коштів від сплати екологічного податку. Адже необхідно, щоб кошти від сплати екологічного податку поступали у спеціальний фонд і використовувалися на подолання екологічних проблем. При розгляді даного питання учасниками прийнято рішеня звернутися до Львівської облдержадміністрації стосовно внесення змін до Бюджетного Кодексу в частині поступлення коштів від сплати екологічного податку до спеціального фонду та використання даного ресурсу на охорону та відтворення природних ресурсів.

 

Також, на засіданні було обговорено ситуацію в області з розслідування злочинів по відношенню до тварин. Представник Асоціації дитячих екологічних осередків повідомив учасників, що на фермерському господарстві «Володар», що знаходиться в селі Лішня Дрогобицького району Львівської області, від голоду та морозу загинули 2 лами, 5 поні, близько 10 овець, 2 страуси. Та частина тварин, що залишилась живою, а це лама, 2 поні та сім овець, були у жахливому стані і, тільки дякуючи активістам, тепер мають шанс на порятунок. У відповідності до даної інформації було рекомендовано підготувати звернення до ГУМВС України у Львівській області.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь