Відбувся круглий стіл щодо видачі дозвільних документів у сфері екології

Департамент екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації повідомляє, що 13 січня відбулася зустріч директора Департаменту з підприємствами розробниками проектів дозвільних документів в частині екології. 
Директор Департаменту Олексій Балицький наголосив, що проведення даного засідання є першим етапом у прозорості, відкритості даного процесу та унеможливлення елементів корупції. Зазначив, що необхідно вирішити ті складні питання, які виникають у процесі подання та розгляду та  прийти до спільного знаменника для покращення роботи у сфері видачі документів дозвільного характеру. Зазначив про необхідність спільних кроків для вироблення правильного та прозорого механізму.

На засіданні відбулися дискусії щодо переліку документів та вимог до оформлення проектів, затверджених у Регламентах (Інформаційних картках) для видачі дозволів на спеціальне водокористування та атмосферного повітря. Учасники засідання запропонували внести зміни у дані Регламенти.

 

Директором Департаменту було наголошено, що зміни мають відбутися згідно чинного законодавства.

 

Учасниками засідання погоджено створення двох робочих груп, з метою напрацювання пропозицій для Департаменту екології та природних ресурсів щодо спрощення процедури отримання дозвільних документів у сфері екології , зокрема дозволів на спеціальне водокористування, декларацій про утворення відходів, дозволів на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.

 

Іван Зозуля – голова дорадчого громадського органу при Департаменті екології, представник Львівської громадської організації відділення гірничо-хімічної сировини Академії гірничих наук України, наголосив, що дана зустріч з підприємцями свідчить про відкритість Департаменту перед громадськістю та прагнення налагодити  з нею співпрацю. Також повідомив, що при Департаменті екології та природних ресурсів утворено Дорадчий громадський орган,  де було проведено три засідання з вирішення найважливіших екологічних проблем.

 

Участь у засіданні взяли представники ТзОВ «Євроекоскоп», ПМП «Екозахід», ТзОВ «Моноліт-Еко», УМГ «Львівтрансгаз», ПП Науково-виробничої фірми «Екотор», ПП «Інженерний центр «ПромЕко»», ПП «А-ТЕСТ», ТзОВ «Компанія Центр ЛТД», ПП «Центр новітніх технологій», ТзОВ НВП «МАСТ»,  ПП «Еко-лінія», ТОВ «Проектний ценрт Гірхімпром», ТзОВ «НДВП» «Екологія», ТзОВ «Ріал плюс», ГО «Комітет екологічного порятунку України», Львівської торгово-промислової палати та інші.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь