Не купуймо піротехнічні «забавки»!

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації закликає мешканців Львівщини відмовитися від використання у період новорічно – різдвяних свят піротехнічних засобів: феєрверків, салютів, петард.

Здебільшого використання різних піротехнічних «забавок» пов’язане із бажанням створити чи підсилити особливий святковий настрій під час святкування Нового року та Різдвяних свят. Однак, на жаль, при цьому мало хто задумується над широким спектром негативних наслідків, загроз та ризиків піротехнічного «допінгу» свята.

 

Кожен піротехнічний засіб має свій антиекологічний еквівалент. З одного боку для його виготовлення використовуються цінні природні ресурси та енергія, і вже при цьому завдається шкода довкіллю, з іншого, при його активації у повітря вивільняється «коктейль» хімічних елементів, таких як діоксини, бензол, толуол та важкі метали, що призводить до додаткового негативного впливу на довколишній світ та його забруднення. Такі хімічні «коктейлі» здатні не лише провокувати підвищення рівня алергічних реакцій чи загострення астми, але й сприяти розвитку онкологічних захворювань.

 

Також, святкова піротехніка приховує в собі небезпеку для людини: пошкодження очей, включно із втратою зору та травми слухового апарату, опіки рук – це тільки найбільш очевидні наслідки для здоров’я. Інколи трапляються випадки, коли використання піротехнічних забавок призводить до втрати життя.

 

Не наражаймо на небезпеку власне життя та здоров’я! Не шкодьмо навколишньому природному середовищу!

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь