Рекультивація сміттєзвалища у м.Радехів здійснюється з порушенням вимог природоохоронного законодавства

За ініціативи Львівської облдержадміністрації 15 грудня 2014 р. відбулася виїзна нарада щодо скарги жителів м. Радехів про незаконне видобування металобрухту на старому сміттєзвалищі, завезеного в 1970-1980 роках Радехівським ремонтно-механічним заводом.

Нараду провів директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицьким за участі начальника Державної екологічної інспекції у Львівської області Романа Дасюка, начальника  відділу департаменту з питань цивільного захисту облдержадміністрації В. Кравцова, голови Радехівської райдержадміністрації Василя Куця, першого заступника голови райдержадміністрації А. Порицького, депутата Львівської обласної ради Петра Федашко та його помічника Ю. Ковальчука, в.о. начальника Радехівського міжрайонного управління  Головного управління Держсанепідемслужби у Львівській області С. Мороза. Варто зазначити, що запрошені представники Радехівської міської ради на засідання не з’явилися.

 

Комісія обстежила територію старого міського сміттєзвалища, ознайомилися зі станом проведення рекультиваційних робіт на ньому та виявила виритий котлован довжиною 4-5 метрів, глибиною – 6 метрів. Зі слів присутнього працівника фірми з Горохівського району Волинської області, ними викопуються залишки металу, завезеного у 1970-1980 роках з Радехівського ремонтно-механічного заводу.

 

Комісією встановлено, що здійснювані невідомою фірмою роботи мало що нагадують рекультивацію. При проханні представити відповідні документи дозвільного характеру відповіді не було жодної.

 

Як зазначив представник Радехівського міжрайонного управління ГУ «Держсанепідемслужби» у Львівській області, жодних погоджень на проведення таких робіт управлінням не надавались.

 

За результатами проведення виїзної наради комісія скерує відповідне звернення до Радехівської міської ради щодо надання обґрунтування доцільності проведення рекультивації сміттєзвалища із зазначенням джерел фінансування і відповідного пакету документів на проведення таких робіт та у Прокуратуру Львівської області щодо вжиття  відповідних заходів реагування.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь