Готуймось до новорічних свят без шкоди природі!

Напередодні новорічно – різдвяних свят непоправної шкоди лісовим насадженням завдають байдужі до природного довкілля мешканці Львівщини. Екологічно безграмотні громадяни, мабуть, вважають, що ніщо не створить такого святкового настрою, як справжня ялинка з її хвойними пахощами – головний атрибут Нового року.

 

Департамент екології та природних ресурсів звертається до жителів Львівщини з проханням не вирубувати зелених красунь, а знаходити альтернативні рішення під час святкування новорічно-різдвяних свят: у торгових центрах, супермаркетах та на базарі можна придбати штучні ялинки, які не поступаються красою і пишністю справжнім.

Одночасно нагадуємо, щороку у грудні, напередодні зимових свят, з метою попередження незаконної рубки сосен та ялин, безконтрольного перевезення та реалізації новорічних ялинок, а також притягнення до відповідальності за самовільну заготівлю і реалізацію незаконно зрубаних хвойних дерев проводиться екологічна акція «Новорічна ялинка». Щоб вберегти насадження від самовільних рубок, проводитимуться спеціальні рейди-перевірки в лісах, особливо на територіях природно-заповідного фонду, на автодорогах, залізничних вокзалах і ринках області. Працівники держекоінспекції, державтоінспекції, лінійних відділів міліції та лісової охорони області перевірятимуть законність заготівлі, перевезення та реалізацію ялинок.

 

Департамент екології та природних ресурсів наголошує, громадяни, які незаконно торгуватимуть ялинками, притягуватимуться до адміністративної чи кримінальної відповідальності у встановленому законом порядку, незаконно зрубані хвойні деревця вилучатимуться.

 

Не завдаваймо шкоди природному довкіллю і своєму здоров”ю, адже вирубуючи хвойні деревця, ми позбавляємо себе «зелених легень»!

 

Довідково:
За інформацією Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства, на ялинкову кампанію 2014-2015 рр. лісогосподарські підприємства Львівського ОУЛМГ запропонували заготівлю новорічних ялинок в обсязі 14,6 тис.штЯк і в минулому році кожна ялинка буде маркуватися біркою зі штрих-кодом, що підтверджує законність її заготівлі та реалізації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь