Проведено екологічний аналіз проекту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 р.

За ініціативи департаменту екології  та природних ресурсів та підтримки т.в.о. голови Львівської облдержадміністрації сьогодні, 16 грудня, під головуванням директора департаменту екології та природних ресурсів Олексія Балицького відбулося засідання щодо обговорення проекту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 р. в частині екологічного блоку, Звіту про Стратегічну екологічну оцінку та Плану реалізації Стратегії розвитку Львівської області на 2015 – 2017 роки.

Екологічний аналіз проекту Стратегії проведено за участі заступника директора департаменту екології та природних ресурсів Ганни Башти, керівників структурних підрозділів Департаменту екології, представників галузевих департаментів Львівської облдержадміністрації, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, провідних науковців Львівщини, представників громадських організацій, регіонального координатора проекту «Місцевий економічний розвиток міст України» та консультанта Проекту МЕРМ з питань захисту довкілля.

 

Розпочинаючи засідання директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький зазначив, що Стратегія розвитку Львівської області на період до 2027 р. є надзвичайно важливим документом для Львівської області, адже в Стратегії сформульовані нові шляхи розвитку, окреслені майбутні можливі досягнення регіону з урахуванням його потенціалу. «Цей документ дасть органам влади основу для конкретних дій на виконання накреслених цілей і прийняття відповідних рішень», – підкреслив Олексій Балицький. 

 

Також, директор Департаменту екології нагадав учасникам, що 12 грудня у Львівській облдержадміністрації відбулася презентація проекту Стратегії та Плану реалізації Стратегії , під час якої науковцями та представниками громадських організацій було висловлено ряд зауважень та рекомендацій щодо представлених документів.

 

«Саме тому, департамент екології та природних ресурсів взяв на себе відповідальність організувати сьогодні це засідання щоб додатково провести екологічний аналіз проекту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 р.  Ми сьогодні зібралися не критикувати розробників Стратегії, а напрацювати конкретні пропозиції, зауваження, які необхідно врахувати у цьому документі», – зауважив Олексій Балицький.

 

Слід зазначити, що на сьогоднішньому засіданні основна увага присутніх була зосереджена на таких операційних цілях Стратегії: забезпечення екологічної безпеки розвитку регіону, розвитку екомережі та рекреаційних зон, завданнями яких є поліпшення поводження з побутовими, промисловими і небезпечними відходами, створення ефективної системи запобігання надзвичайним ситуаціям, зменшення забруднення повітряного басейну, створення комплексної системи басейнового управління і поліпшення стану водних ресурсів, виховання екологічної свідомості населення, стимулювання заходів з енергозбереження, підтримка найцінніших заповідних територій та екосистем, покращення стану рекреаційних зон та водних об‘єктів, відновлення земель та створення на них рекреаційних і заповідних зон.

 

Під час засідання учасниками проведено екологічний аналіз проекту Стратегії розвитку Львівської області на період до 2027 р., надані відповідні пропозиції, зауваження.

 

По завершенню Олексій Балицький звернувся до присутніх з проханням, всі свої зауваження та рекомендації до проекту Стратегії та Плану реалізації Стратегії розвитку Львівської області на 2015-2017 р. надавати у департамент економічного розвитку, торгівлі та промисловості облдержадміністрації для подальшого опрацювання та представлення цих документів у Львівській обласній раді. Разом з тим, зауважив, що всі проекти документів є розміщені на сайті департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації (www.ekologia.lviv.ua).

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь