Про адаптацію екологічної політики до норм Європейського Союзу обговорено на відеоконференції

4 грудня 2014 р. відбулася урядова відеоконференція щодо імплементації вітчизняного законодавства до законодавства ЄС за участі представника Міністерства екології та природних ресурсів України, громадських організацій.

Відеоспілкування, проходило з науковцями, експертами, представниками громадських об’єднань, громадських рад при облдержадміністраціях Дніпропетровська, Харкова, Львова та Одеси. 

 

Від Львівської області участь у відеоконференції взяли заступник директора департаменту екології та природних ресурсів Ганна Башта, представники громадської ради при Львівській облдержадміністрації, науковці Львівщини.

 

Під час відеоконференції учасники обговорили низку ключових питань щодо вирішення нагальних питань, що стосуються адаптації екологічної політики до норм Європейського Союзу згідно Угоди про асоціацію.

 

Представник Мінприроди відзначила, що ця Угода відкриває для України нові горизонти та можливості, разом з тим, зважаючи на той факт, що європейські екологічні стандарти є найвищими в світі, а політика охорони навколишнього природного середовища є інтегрованою в майже всі галузі економіки, імплементація директив та регламентів додатку ХХХ до Угоди представляє собою тривалий трансформаційний процес.

 

По завершенню плідних дискусій учасники відеоконференції відзначили, що з метою наближення екологічного законодавства до вимог права ЄС необхідно здійснити напрацювання по кожному природному ресурсу, проводити консультації з громадськістю.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь