Відбулося засідання дорадчого громадського органу при департаменті екології та природних ресурсів

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 6 листопада проведено засідання дорадчого громадського органу при департаменті екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.
На засіданні затверджено Порядок діяльності ДГО при Департаменті з врахуванням пропозицій учасників та розширено склад ДГО. Зокрема, до ДГО прийнято нових кандидатів: виконавчого директора Комітету збереження природи – Кийка Андрія Олександровича, представника Громадського інституту охорони природи – Гадзало Ірину Іванівну, доцента кафедри екологічної безпеки та природоохоронної діяльності НУ «Львівська політехніка» –  Мокрого  Володимира Івановича.

Директор Департаменту Олексій Балицький наголосив про серйозну небезпеку від діяльності підприємств гірничо-хімічної промисловості та запропонував всім учасникам ДГО взяти участь у форумі «Екологічні проблеми від діяльності гірничо-хімічних підприємств на території Львівської області», який організовується Департаментом та  відбудеться 4 грудня 2014 року . 

 

Також було проінформовано учасників засідання  про виконання природоохоронних заходів, які фінансуються у 2014 році. Зазначив, що станом на 31.10.2014 року з обласного фонду ОНПС виділено кошти в сумі 9,411 млн. грн.., з яких фактично використано 4,147 млн. грн. Загалом, для фінансування природоохоронних заходів з обласного фонду ОНПС до Департаменту екології надійшло понад 200 пропозицій на суму близько 178,0 млн. грн.

 

Крім того, за результатами проведеного аналізу стану виконання за 9 місяців 2014 року природоохоронних заходів, які фінансуються з обласного фонду ОНПС у 2014 році, згідно інформації, поданої замовниками заходів, виявлено ряд заходів, які з тих чи інших причин не можуть бути виконані  та кошти передбачені на їх виконання не будуть використані у поточному році. У зв’язку з цим, з метою ефективного використання коштів обласного фонду ОНПС у 2014 році, за ініціативи Департаменту екології 4 листопада 2014 року на сесії обласної ради ухвалено рішення про внесення змін до Переліку першочергових природоохоронних заходів, фінансування яких здійснюється з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2014 році, а саме, розподілу зазначених коштів на виконання інших природоохоронних заходів.

 

Окрім цього, на засіданні ДГО розглянуто Стратегію розвитку Львівської області на період до 2027 року. Старший науковий співробітник відділу регіональної екологічної політики Петро Жук зауважив, що серед цілей Стратегії немає екологічного блоку, а це є вкрай важливим, адже на Львівщині багато екологічних проблем, таких як скид забруднених стоків, висока паводкова небезпка та інші. Представник громадської організації Звенислава Мамчук додала, що в Стратегії відсутня така ціль, як екологічна освіта. Розгляд даного питання перенесено на наступний раз, так як даний документ буде виноситися на сесію Львівської обласної ради і тому необхідно більш детально розглянути та внести пропозиції до Стратегії розвитку Львівської області.

 

Підсумовуючи засідання, О.Балицький запропонував учасникам долучатися до формування порядку денного та надавати свої пропозиції щодо подальшої діяльності ДГО. Також, учасниками ДГО вирішено обрати на наступний раз голову ДГО та його заступників та збиратися щомісячно на засідання для вирішення найважливіших екологічних проблем.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь