Директор Департаменту екології провів нарадуз представниками «VIER PFOTEN International»

Департамент екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації повідомляє, що 31 жовтня 2014 року проведено нараду щодо питання будівництва на території області притулку для утримання бурих ведмедів у відповідності до Меморандуму про співпрацю між Львівською  обласною державною адміністрацією та «VIER PFOTEN International» («Чотири Лапи Інтернешнл»).

Присутній на нараді директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький наголосив, що Львівська облдержадміністрація підтримує ідею створення такого притулку в межах області, оскільки, з однієї сторони, це дасть можливість гарантувати захист та реабілітацію бурих ведмедів, яких незаконно та в неналежних умовах утримують в розважальних закладах, а з іншої сторони, зробить  внесок у розвиток туристичної інфраструктури області та інвестицій в економіку.

 

Представник «VIER PFOTEN International»  Николин І.Ю. в свою чергу проінформував присутніх що організацією реалізовано 4 подібних проекти (Польща, Сербія, Німеччина, Україна). Це освітній і туристичний проект. До прикладу, в Німеччині відвідуваність подібного притулку становить 70 тис. осіб в рік. Організація гарантує належне утримання ведмедів та бере на себе всі зобов’язання фінансового характеру. За попередніми даними, сьогодні  в області налічується близько 15 особин ведмедя бурого,які утримуються в неволі з порушенням  вимог природоохоронного законодавства.

 

За результатами наради учасники рекомендували Яворівській та Сколівській районним державним адміністраціям, національному природному парку «Сколівські Бескиди», Яворівському національному природному парку сприяти у пошуку земельних ділянок під розташування притулку.

 

У свою чергу,  «VIER PFOTEN International» («Чотири Лапи Інтернешнл») готовий підготувати проект інвестиційної угоди та опрацювати пропозицію відновлення популяції ведмедя бурого у ході реалізації проекту.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь