Відбулося засідання Координаційної ради біосферного резервату «Розточчя»

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що 3 жовтня 2014 р. відбулося засідання Координаційної ради біосферного резервату «Розточчя». Засідання провів директор Департаменту, заступник голови Координаційної ради біосферного резервату «Розточчя» Олексій Балицький за участі представників природоохоронних установ Розточчя, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, наукових установ та місцевих громад – членів Координаційної ради

Під час засідання обговорювалося питання про підготовку картографічних матеріалів української частини резервату. Також, розглядалося питання щодо формування робочої групи з питань створення міжнародного українсько – польського біосферного резервату «Розточчя».

 

Варто зазначити, що створення спільного українсько – польського обʼєкту під егідою ЮНЕСКО на Розточчі дасть поштовх для пошуку і вирішення інших цікавих і знакових природоохоронних історико-культурних проектів, які позначаться на стані збереження наших лісів, об’єктів, історії, культури. 

 

Довідково:
29 червня 2011 року МАБ ЮНЕСКО видано сертифікат щодо включення до світової мережі біосферних резерватів української частини біосферного резервату «Розточчя».

 

13 грудня 2011 року у Львові Мінприроди України було урочисто вручено сертифікат ЮНЕСКО про надання статусу біосферного резервату «Розточчя», який займає майже 75 тис. га,  до нього увійшов природний заповідник «Розточчя» (площа 2084,5 га), Яворівський національний парк (7078,6 га), регіональний ландшафтний парк «Равське Розточчя» (19103 га), орнітологічний заказник «Янівські чаплі» (16 га) та заповідне урочище «Немирів» (276 га). Також цей резерват об’єднує не лише природо-заповідні території, а й транзитні зони, які належать місцевим громадам і не є заповідними.

 

Окрім заповідних територій, у біосферний резерват увійшли і ліси Рава-Руського лісгоспу, Старицького лісгоспу, Магерівського лісництва: це – територія сталого розвитку, де буде обмежене лісокористування. Також у резерват увійшли й старовинні дерев’яні церкви, які також будуть під особливим захистом.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь