У Львові проводиться Форум Карпатікум 2014

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації повідомляє, що 16 вересня у м. Львові розпочав свою роботу трьохденний форум Карпатікум 2014 (Forum Carpaticum), проведення якого відбувається за сприяння міжнародної дослідницької мережі Science for Carpathians (Наука для Карпат) – S4C. Головною темою Форуму є захист Карпат, цьогоріч, він проходитиме під гаслом «Локальні відповіді на глобальні проблеми». 

З вітальним словом виступив директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Олексій Балицький. «Значення й унікальність конференції для нас, як представників органів виконавчої влади, полягає в тому, що можливості, які забезпечує форум Карпатікум 2014, сприяють формуванню пропозицій «знизу-нагору» для реалізації екологічно-збалансованої політики в Карпатському регіоні та запровадження дієвих заходів щодо охорони та невиснажливого використання біоресурсів», – підкреслив Олексій Балицький.

 

Варто зазначити, що у перший день Форуму учасниками обговорено актуальні екологічні проблеми Карпатського регіону, окреслено шляхи їх вирішення. Зокрема, про цінність Українських Карпат і важливість покращення екологічного стану в Карпатському регіоні звучало у виступах провідних українських та зарубіжних науковців.

 

Протягом трьохденного форуму Карпатікум 2014 доповіді будуть присвячені такій тематиці: екосистеми та зміна землекористування; зміна клімату, вода та екстремальні події; природна та культурна спадщина.

 

Участь у Форумі взяли директор департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації, науковці з українських та зарубіжних районів Карпатського регіону (понад 50 науковців та практиків з Австрії, Великобританії, Вірменії, Грузії, Ірану, Італії, Німеччини, Норвегії, Нідерландів, Польщі, Росії, Румунії, Словаччини, США, Туреччини, Швейцарії, Швеції, Чеської Республіки та Угорщини) – фахівці як з природознавчих, так і з соціальних дисциплін, представники місцевого самоврядування Львівщини, керівники установ природно – заповідного фонду Львівщини, екологічно свідомі громадські активісти та ЗМІ.

 

Проведення форуму Карпатікум 2014 є вкрай важливим, адже вирішення екологічних проблем Карпатського регіону є пріоритетним завданням для всієї спільноти і сприяє підтримці наукових ініціатив, які ведуть до сталого розвитку гірських регіонів.

 

Одночасно повідомляємо, що Forum Carpaticum відбувається раз на два роки. 1-й Форум Carpaticum (FC2010) відбувся у  Кракові (РП Польща),  2-й Форум Carpaticum (FC2012) – у Стара Лесна (Словаччина), під час якого значну увагу було приділено, як зібрану інформацію трансформувати в корисні знання, як знання перевести в площину політики та практики, і як все це впливає на діяльність дослідників.

 

Разом з тим повідомляємо, що з 23 по 26 вересня 2014 р. у м. Мікулов, Чеська Республіка, відбудеться Четверта нарада Конференції Сторін Карпатської конвенції.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь