12 серпня відбудеться нарада з питань проведення заходів, спрямованих на знешкодження борщівника Сосновського

На виконання розпорядження голови Львівської облдержадміністрації від 24 липня 2014 року  №317/0/5-14 «Про здійснення в області комплексних заходів щодо боротьби з борщівником Сосновського» департаментом екології та природних ресурсів  організовується нарада щодо вирішення даного питання. 
Нарада відбудеться 12 серпня 2014 року о 12.00 в Старосамбірській райдержадміністрації.

До наради планується залучити представників органів місцевого самоврядування району, лісогосподарських підприємств, державної фітосанітарної інспекції, державної інспекції сільського господарства, облводресурсів, служби автомобільних доріг, дирекції залізниці та власників і користувачів земельних ділянок, на яких поширений борщівник Сосновського.

 

До наради можуть долучитися небайдужі з пропозиціями щодо вирішення даної проблеми. 

 

Довідково: борщівник Сосновського –  багаторічна рослина родини зонтичних, що нагадує величезний кріп і сягає 2-3 метрів заввишки, має товсте порожнисте стебло та великі перисті листки. Оскільки довжина листків борщівника часто сягає 2 м, інколи буває до 3,5 м, відповідно з’явилася народна назва «гераклова трава».

 

Стебла, листя і квіти борщівника містять фуранокумарини. Ці речовини різко підвищують чутливість людського організму до ультрафіолетового випромінювання. Тобто досить торкнутися до рослини чи забризкати шкіру її соком, а потім уражене місце виставити на сонце — і опік гарантований. Підступність борщівника в тому, що, на відміну від кропиви, яка жалить одразу, реакція в результаті опіку проявляється через кілька годин. Спочатку шкіра червоніє, потім виникають біль, набряк. З’являються пухирі, наповнені прозорою рідиною. Вони можуть збільшуватися кілька днів, захоплюючи все нові ділянки шкіри. 

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь