Екологічна інформація за ІІ кв. 2014 р. про підприємства, які є основними забруднювачами довкілля Львівщини

Департамент екології та природних ресурсів облдержадміністрації нагадує, що до суб’єктів господарювання, що входять до «Переліку 100 об’єктів, які є найбільшими забруднювачами довкілля в Україні» у Львівській  області належать: Добротвірська ТЕС, державне підприємство «Львіввугілля», управління магістральних газопроводів «Львівтрансгаз», Львівське комунальне підприємство «Збиранка», Роздільське державне гірничо–хімічне підприємства «Сірка», Львівське міське комунальне підприємство «Львівводоканал».

Департамент оприлюднює екологічну інформацію про підприємства, які є найбільшими забруднювачами навколишнього природного середовища Львівщини. 

 

Впливи підприємств на довкілля у ІІ кварталі 2014 року:

  • Добротвірська ТЕС: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин у ІІ кв. 2014 р. збільшилися на 25,3 % (на 2,4 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом минулого року.
  • ЛМКП «Львівводоканал»: у ІІ кв. 2014 р. в порівнянні з ІІ кв. 2013 р. обсяги скидів у р.Полтва зворотних вод після каналізаційно–очисних споруд м. Львова по І-ій та ІІ-ій технологічних лініях практично не змінилися.      Обсяги скидів у р. Полтва забруднюючих речовин після КОС м.Львова у ІІ кв. 2014 р. по І-ій технологічній лінії зменшилися на 0,3 % (на 0,02 тис. т), а по ІІ-ій – збільшилися на 0,97% (на 0,2 тис. т) порівняно з ІІ кв. 2013 р. Обсяги утворення відходів та їх розміщення у ІІ кв. 2014 р. зменшилися на 3,9%  (на 0,4 тис. тонн) у порівнянні з відповідним періодом минулого року.
  • ДП «Львіввугілля»: обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин протягом ІІ кв. 2014 р. зменшилися на 8,3 % (на 0,9 тис. тонн) порівняно з відповідним періодом у 2013 р. 
  • УМГ «Львівтрансгаз»: протягом ІІ кв. 2014 р. обсяги викидів в атмосферне повітря забруднюючих речовин зменшилися на 81 % ( на 5 тис. тонн) у порівнянні з ІІ кв. 2013 р.
  • На балансі Роздільського ДГХП «Сірка» станом на 01.07.2014 р. знаходиться понад 3,0 млн. тонн фосфогіпсів. Також, на промисловій площадці зазначеного вище підприємства розміщений модифікатор типу «МГ» в обсязі 17,195 тис. тонн, виготовлений з нейтралізованих гудронних залишків та котлових залишків ангідриду малеїнової кислоти, завезених з Угорщини ДП «Спецсервіс» МВС України.
  • ЛКП «Збиранка»: протягом ІІ кв. 2014 р. розміщено 57,3 тис. тонн відходів. Усі ці відходи і надалі розміщуються на сміттєзвалищі без наявності відповідного дозволу.
0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь