Відбулася нарада з представниками природно-заповідної справи Львівщини

Сьогодні, 10 липня, у департаменті екології та природних ресурсів облдержадміністрації   відбулася робоча нарада з питань діяльності установ природно– заповідної справи. Робочу нараду провів директор департаменту екології та природних ресурсів Олексій Балицький за участі директорів установ природно – заповідного фонду Львівщини.

Директор Департаменту Олексій Балицький, розпочинаючи нараду, привітав представників природно-заповідної справи Львівської області з нещодавнім професійним святом – Днем працівника природно-заповідної справи. Звернув увагу присутніх, що завдяки багаторічній праці фахівців у сфері заповідної справи на території області функціонує 350 об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 157,5 тис. га, що складає 7,2 % від площі території області. 10 об’єктів природно-заповідного фонду є природоохоронними установами зі спеціальними адміністраціями. Акцентував увагу присутніх на запланованих першочергових завданнях щодо розвитку природно – заповідного фонду на 2014 рік.

 

«Для відтворення та охорони природних ресурсів, охорони природно-заповідних територій Львівщини необхідно активізувати роботу щодо виділення і освоєння коштів з обласного фонду охорони навколишнього природного середовища у 2014 р.», – зазначив Олексій Балицький.

 

Директори установ природно – заповідного фонду Львівщини  доповіли про виконання природоохоронних заходів протягом І півріччя 2014 р. У виступах природоохоронців було наголошено на основних досягненнях у природоохоронній сфері, надані пропозиції щодо збереження, відтворення та раціонального використання природних ландшафтів, що мають важливе природоохоронне, естетичне, наукове, освітнє, рекреаційне та оздоровче значення,  вказано на основні проблеми у функціонуванні територій та об’єктів ПЗФ.

 

Після обговорення виступів були дані відповідні рекомендації представникам екологічної галузі щодо покращення роботи у сфері природно – заповідної діяльності.  

                                                                         

Захід завершився врученням представникам природно – заповідної справи Львівщини почесних грамот від департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації.

0 відгуків

Залишити відгук

Хочете приєднатися до обговорення?
Не соромтеся!

Залишити відповідь